Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 46

Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

In de 2e bekerwedstrijd nemen we het op tegen Egmond 3. Het zal wel lastig worden gezien het eerdere resultaat van onze tegenstander (9-2 winst) maar vooral vanwege de bijna tropische temperaturen. Vandaag missen we Job, Joost en Bas. Als extra spelers hebben we de beschikking over Dave en Erik. Als verrassing, voor mij althans, gaat keeper Twan voetballen en neemt Danny zijn plaats in onder de lat. De leiding van de wedstrijd is in de vertrouwde handen van Jos Baltus.

Om tien voor een wordt er afgetrapt, en zie ik al gelijk een vlot combinerend Egmond. Al in de 2e minuut hadden ze kunnen scoren, gelukkig belandt de inzet van de kleine en zeer snelle linksbuiten op de buitenkant van de paal. In de 10e minuut weet Matijs Huizing een kansrijke aanval te blokken, maar raakt daardoor wel geblesseerd aan de knie. En ook daarna heeft Egmond nog een paar mogelijkheden. Een van die mogelijkheden wordt benut in de 15e minuut. Ik heb het niet gezien omdat ik net een waterfles ging vullen in de kleedkamer.0-1.

In de 16e minuut de eerste kans voor ADO ingeleid door Mattijn die vandaag weer lekker liep te voetballen. De voorzet op Leon was strak, maar die zag zijn schot gekeerd door een Egmonds been.

In de 20e minuut een mooie combinatie tussen Roy en Mattijn, inzet van die laatste naast. Een schot van Timo naast in de 27e minuut. En dan in de 35e minuut de gelijkmaker die ik helaas weer niet zag omdat ik werd gebeld op mijn mobiel en me even omdraaide. Naar verluidt kwam de assist van Ted, met een tikkie door Van Roy en uiteindelijk het laatste zetje door Mats. 1-1.

Vermeldenswaardig in het restant van de eerste helft nog een schot van afstand van Dave, ging naast en een mooie verdedigende actie van Daniel die drie keer moest aanzetten om de bal uiteindelijk te kunnen wegwerken. Was mooi om te zien!.

De rust breekt dus aan met een 1-1 gelijke stand. Valt me mee, want ik zie wel dat Egmond de betere ploeg is. Maar ADO doet het in ieder geval een stuk beter dan vorige week. Nu kijken of we dit volhouden.

2e helft: Helaas moeten we al in de 47e minuut de 1-2 incasseren wanneer een afstandsschot van een Egmond speler via het achterhoofd van Alex van richting wordt veranderd waardoor keeper Danny, die tot nu toe een zekere indruk maakt, op het verkeerde been staat en dus kansloos. Pech. Nu zet Egmond wel aan en krijgen ze meerdere mogelijkheden, voorlopig weet ADO ze nog tegen te houden.

In de 60e minuut probeert Dave als laatste man de bal weg te werken, maar schiet het leer tegen de aanstormende spits van Egmond aan, die de bal daardoor meekrijgt en keeper Danny met een fraaie boogbal passeert. 1-3.

Vijf minuten later een onoverzichtelijke situatie met een vol strafschopgebied waardoor een schot van Egmond helaas niet op tijd wordt waargenomen door Danny door het woud van benen voor hem.1-4.

Vanaf dat moment is de wedstrijd gespeeld en wordt het rommelig omdat iedereen er wel een beetje door heen zit, ook vanwege de hitte. Dat Mattijn na een geweldige actie op het laatste moment wordt afgestopt en daarbij geblesseerd raakt, is ook een domper.

Meest kolderieke moment vindt plaats in de 70e minuut als Danny die ver is uitgelopen tot buiten het strafschopgebied de bal tracht te koppen. Helaas zakt de keeperspet voor zijn ogen en ziet hij even niets meer zodat een Egmond speler de bal in het verlaten doel kan schieten .1-5.

In de 80e minuut nog de 6e tegentreffer als een prachtige solo van een Egmond speler langs  4 ADO- ers op het laatste moment wordt geblokt door Eric. Maar helaas ook weer met een rare curve in ons doel belandt .1-6. Wederom pech.

Ruim op tijd besluit Jos de wedstrijd af te sluiten. We moesten nog wel bijna 10 minuten, maar niemand zal er rouwig om zijn geweest.

ADO is klaar in de beker competitie. Volgende week nog 1x tegen Wijk aan Zee voor de eer en dan start de competitie.