Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 46

De Bloemen 71
1902GT
CASTRICUM
tel. 0251-652804

Vandaag de eerste wedstrijd van dit seizoen, “om het echie”. De groep is intact gebleven op Mats na die het weer hogerop gaat proberen bij Zaterdag 1. We gaan zien of hij dit gaat volhouden.  Verder zijn Leon en Job er nu niet bij.

Ik ben net op tijd voor de aftrap want de achter in Castricum gelegen velden van FC Castricum zijn vanuit Beverwijk toch nog een aardig eindje fietsen. De eerste 10 minuten kabbelen voorbij in de zin van geen doelpogingen aan beide kanten. In minuut 13 is ADO het eerste team dat in de buurt komt met een kopbal van Mattijn die over gaat. Direct daarna had ADO de leiding kunnen nemen. Mooie pass van diezelfde Mattijn die Bas aanspeelt. Helaas gaat diens inzet ruim over. Ook Castricum krijgt een paar minuten later een aardige kans, ook deze inzet gaat over het doel.

Zo golft de wedstrijd op en neer met in de 23e minuut een slim passje van Matijs Huizing op Ted, helaas gaat diens inzet ook weer over het doel. In de 28e minuut het eerste echte werk voor doelman Twan op een poging van FC Castricum, goed gepakt. Na nog een gemiste kans voor Timo na goed voorbereidend werk van Mattijn en Matthijs lijkt dan in de 36e minuut de score te worden opengebroken door ADO. Weer een goede pass van Matijs Huizing die Mattijn in kansrijke positie voor de keeper brengt. Deze komt er nogal onbehouwen in en raakt niet de bal maar wel Mattijn. De scheidsrechter ziet er niets in tot grote onvrede van met name Matthijs. Matthijs blijft mopperen, maar is op een gegeven ogenblik wel verstandig en wisselt zichzelf (“ik doe het voor het team, want ik kan toch mijn mond niet houden”). Sterk staaltje van zelfinzicht …

En dan is het extra zuur als in de 39e minuut onze tegenstander wel een penalty krijgt, maar ja het opzichtig pootje haken van Daan in ons strafschopgebied was te duidelijk. De toegekende penalty wordt rustig binnengeschoten en Castricum leidt met 1-0.

Na nog een paar kansjes voor Roy en Mattijn is het rust.

Hoewel we niet geweldig spelen en slordig zijn in de passing zie ik nog voldoende mogelijkheden om een resultaat te halen want FC Castricum is ook geen wereldteam.

De 2e helft: Wat staan we te schutteren in de eerste 10 minuten. Castricum krijgt maar liefst 4 of 5 mogelijkheden om een doelpunt te maken. Eenmaal gaat de bal er daadwerkelijk in, maar wordt gelukkig afgekeurd vanwege buitenspel. Na weer een gemiste kans door Castricum lijkten ze dan toch te scoren, maar tot tweemaal toe weet keeper Twan ons in de wedstrijd te houden door de inzetten te keren, de laatste met hulp van de lat.

In de 68e minuut valt dan toch die tweede tegentreffer wanneer we in de opbouw de bal kwijtraken en Castricum nu eens wel koelbloedig blijft en Twan kansloos laat. 2-0.

In de 70e minuut bijna de aansluitingstreffer als na een verre uitworp van Ted, Mattijn de bal hard voorzet of was het een schot op doel maar niemand daartegen aan loopt. Jammer!

Daarna lijkt de fut eruit, mede omdat we na het vertrek van Danny (moest werken)en het uitvallen van Timo(rug) en Eric(enkel) geen wissels meer hebben.

Toch perst ADO er nog iets van een slotoffensief uit. In de 86e minuut komt Roy alleen voor de keeper, maar die weet de bal te pareren, terwijl 2 minuten later Bas de Castricumse goalie wel verslaat net een boogballetje over hem heen, maar deze met een uiterste krachtsinspanning de bal toch nog achterhaalt en corner weet te tikken. Dat was het laatste wapenfeit van deze middag. Zo eindigt de wedstrijd in een 2-0 nederlaag voor ons.

Conclusie: geen beste wedstrijd, veel foute passes en zeker in de 2e helft (op die laatste vijf minuten na dan) heel matig. Nou ja de kop is er af en volgende week gaat het vast weer wat beter(hoop ik). Ik zie de beker wedstrijden als een soort veredelde oefenwedstrijden. Het is leuk als je wint, maar het gaat toch wat mij betreft om de competitie die  23 september begint.