Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Oftewel: soms zit het mee, soms zit het tegen! Na de knappe 0-1 winst van afgelopen zaterdag tegen het sterke Rijnsburgse Boys, volgde woensdagavond het teleurstellende 0-1 verlies in het bekerduel tegen Quick Boys. Zo’n kleine 2000 toeschouwers waren getuige van een echt bekerduel met volop strijd aan beide kanten. En daar waar de Katwijkers tevreden met de volle winst naar huis gingen, moesten de ADO-ers, o.a. na het missen van een strafschop in de 43e min., op sportpark De Vlotter teleurgesteld hun wonden likken.Verslaggeving_Lou.jpg

Het eerste half uur waren het de mannen van trainer Thomas Duivenvoorde die de boventoon voerden. Met snel combinatievoetbal werden de Superezels onder druk gezet. Vooral de snelle en behendige Sem van Duijn kwam een aantal keren gevaarlijk door en al in de 12e min. had dat resultaat. Na een snel uitgevoerde combinatie door het midden verscheen de Quick Boys-aanvaller vrij voor het ADO-doel en op zijn schot in de verste hoek had ADO-doelman Gennaro Liklikwatil geen antwoord (0-1). ADO’20 streed daarna voor elke meter grond, maar pas na en half uur kon het team van trainer Roy van der Mije echt druk gaan uitoefenen op de Katwijkse defensie. Een aantal corners waren het gevolg, maAR een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker ontstond in de 43e min. Een van de Boys maakte aan de zijlijn een onhandige en overbodige handsbal. Bij de daarop volgende vrije trap van Daan Boerlage werd in de 16 m. volgens arbiter Dogterom een ADO-aanvaller naar beneden getrokken en was hij overduidelijk in zijn beslissing: strafschop!

Milan Zonneveld van ADO’20 wordt in het strafschopgebied aan zijn shirt naar beneden getrokken.© Foto Ron Pichel

Dan is er bij ADO’20 maar één man die dat oordeel kan vellen. Tot ontzetting van alles en iedereen die zich ADO-er noemde ging de penalty van Daan Boerlage (hoog) over! Ook in de laatste minuten van de eerste helft kregen de Heemskerkers nog mogelijkheden op de gelijkmaker en kon spits (!) Danny van Meiracker in de 46e min. alleen ten koste van een overtreding de doorgebroken Jilani Helder afstoppen. Een gele kaart was slechts zijn deel.
Ook na de pauze bleef het duel boeien. Het duurde wel even voordat ADO’20 weer de flow had gevonden van de laatste periode van de eerste 45 minuten. Quick Boys deed alle moeite om het duel te controleren en de ADO-defensie te verrassen met snel uitgevoerde aanvalspogingen en spelhervattingen. Zo was het Henry Opoku die in de 61e min. op voortreffelijke wijze een doorgebroken Quick Boys-aanvaller wist af te stoppen.
Nog geen minuut later speelde Ian Beelen teamgenoot Jilani Helder aan. De ADO-aanvaller kapte zijn directe tegenstander uit, maar schoot in vrije positie (hoog) over. Het spelbeeld bleef daarna boeien: ADO’20 hard werkend en (moeizaam)  zoekend naar openingen, Quick Boys afwachtend en loeren op snel uitgevoerde counters.  In die fase had vooral ADO-spits Millan Zonneveld het hard te verduren. Doordat hij veelal (te) dicht op zijn huid gezeten door de Katwijkse verdedigers kon hij in gevaarlijke situaties net niet de bal controleren of werd hij af en toe (en niet zijn directe tegenstander) wegens een overtreding afgefloten.
In de slotfase bracht trainer Roy van der Mije een tweede ADO-spits, Joey Lieshout, voor Ian Beelen in het veld om zo alsnog een beslissing te forceren. Mogelijkheden op de gelijkmaker waren er wel, maar aan de andere kant was het in de 87e min. nog ADO-goalie Gennaro Liklikwatil die katachtig redding wist te brengen op een 100% Quick Boys-kans.
Kende arbiter Dogterom aan het einde van de eerste helft tot veler verrassing, maar terecht, ADO’20 een penalty toe, in de blessuretijd wilde de arbiter daarvan niet weten toen ADO-invaller Dylan George tussen twee Katwijkse verdedigers in de mangel werd genomen. Maar misschien was dat ook wel te veel van het goede geweest.

Opstellingen
ADO.pngADO'20: Gennaro Liklikwatil, Henry Opoku, Yaro Hirasingh, Ted Amson (59 Feyo Glim), Daan Boerlage, Milan Zonneveld, Maurizio Brenna, Danny Lute (72 Dylan George), Ian Beelen (85 Joey Lieshout), Sem Kroon, Jilani Helder (72 Jan-Willem Tesselaar)

Quick_Boys.pngQuick Boys: Timon Fikkert, Ivailo Staal, Bram Franken, Sem van Duijn (67 Tyrone Owusu), Danny van den Meiracker, Levi van Duijn (30 Leonard de Beste), Guus Offerhaus, Nigel Nwankwo, Jesse Reinders (67 Ravelino Junte), Jason van Meerstadt, Nick Broekhuizen.

De rustig leidende arbiter Thijs Dogterom gaf geel aan Nigel Nwankwo, Ivailo Staal, Danny van den Meiracker, Sem van Duijn (Quick Boys) en Milan Zonneveld (ADO'20)