7 okt. 23  Jong Hercules 3-ADO 6   7-0(3-0)

Adrichemlaan 2
1947KX
BEVERWIJK
tel. 0251-237601

In de derde competitieronde nemen we het op tegen Jong Hercules  3 die net als ons de eerste twee wedstrijden heeft gewonnen. Dus op papier een spannende pot, het zou helaas anders lopen. Afwezigen vandaag zijn Daniel en Danny terwijl Leon slechts de eerste helft kan meedoen.

Op het vroege tijdstip van half 10 wordt er afgetrapt en direct neemt Jong Hercules het initiatief. In de 4e minuut de eerste mogelijkheid voor hen, de inzet gaat naast. Hierna krijgen ze nog een aantal kansen, maar voorlopig missen ze die. In de  9e minuut wordt van afstand geschoten en omdat Tim op het verkeerde been staat gaat die bal er in .1-0. Direct daarna ook een kans voor ADO na een mooie combinatie tussen Mattijn en Roy. Helaas is de keeper van Jong Hercules op zijn post en stopt de inzet van Roy.

In de volgende tien minuten is het toch vooral Jong Hercules die aanvalt. In de 13e minuut voorkomt Tim een tegentreffer door goed uit te lopen. En in de 19e minuut hebben we geluk als een schot onderkant lat het veld weer in stuitert. In de 21e minuut probeert Jong Hercules weer een afstandsschot en deze zeilt buiten bereik van Tim in de kruising. 2-0.

En ja, het is pijnlijk, maar ADO komt er niet aan te pas.  Het is wachten op meer tegentreffers. In de 35e minuut verspeelt Roy bij het uitverdedigen de bal, maar de JH spits schiet net naast. Uitstel van executie want een minuut later snijdt een mooie combinatie door onze verdediging en wordt netjes afgerond. 3-0  (36e minuut).

De rust bereiken we met een 3-0 achterstand en daar mogen we niet eens ontevreden over zijn. Nu maar hopen dat onze tegenstander in de tweede helft een beetje uitgeraasd is en we er nog iets van een wedstrijd van kunnen maken

2e helft: Optisch gezien lijken we terug in de wedstrijd want Jong Hercules is iets minder dominant, maar het is eigenlijk alleen tegenhouden want aan aanvallen komen we niet of nauwelijks toe. Zo rond de 65e minuut geeft JH weer wat gas en is het gelijk weer gevaarlijk. Na twee gemiste kansen is het in de 69e minuut raak als uit een standaard spelsituatie de bal wordt binnengekopt, weer in het uiterste hoekje, dus Tim kan er niet bij. 0-4. Jammer, ik had even de hoop dat we de schade konden beperken. Onze tegenstander gaat door en scoort in de 74e minuut treffer nummer vijf. Ook nu mooi gecombineerd en beheerst afgerond. In de 81e minuut leidt balverlies van ADO op het middenveld tot een snelle counter, wederom fraai afgerond met een geplaatst schot in de hoek(6-0). De laatste treffer valt uit een penalty toegekend na vasthouden in het strafschopgebied door Joost.(86e minuut 7-0) Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Ja, hier viel niets te halen, deze jongens waren zo goed op elkaar ingespeeld, maakten bijna geen fouten en speelden in een hoger tempo dan wij aankonden. Niet te lang bij stil staan, volgende week een nieuwe kans tegen Velsen-Noord.