Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

In de 4e competitieronde nemen we het op tegen Velsen-Noord  3. Uit voorgaande jaren herinner ik me dat het vaak een stugge tegenstander is waar je moeilijk van wint. En dat zou vandaag niet anders zijn.

Veel afwezigen vandaag, we moeten het doen zonder Tim, Daniel, Leon, Danny, Matijs en Roy. Die laatste is wel aanwezig en gaat de wedstrijd fluiten. Ons elftal krijgt aanvulling van keeper Ruben(alleen de 1e helft)  en Joey.

10  voor elf gaan we van start en al gauw blijkt dat wij willen voetballen terwijl Velsen-Noord slechts verdedigt en gokt op de counter. In het eerste kwartier valt er nog niet veel te beleven en komt ADO tot 2 mogelijkheden. Eerst een goede aanvallende actie van Matthijs wiens voorzet net niet op maat is, zodat Job zijn kopbal smoort in de verdediging van Velsen -Noord en daarna nog een kopbal over van Joost.

In het tweede kwartier een paar kansjes voor Velsen noord, maar keeper Ruben pakt de eerste bal stijlvol en weet de tweede bal goed weg te stompen.

In de 33e minuut een fijne actie van Mattijn die de bal klaarlegt voor Bas die echter te veel tijd nodig heeft. Het uiteindelijke schot wordt geblokt. Ook Joey krijgt een aardige kans, maar schiet te snel en rechtdoor zodat de VN keeper de bal in twee instanties kan verwerken.

In minuut 45 countert Velsen-Noord gevaarlijk en had eigenlijk moeten scoren, maar ook zij hebben te veel tijd nodig waardoor de inzet uiteindelijk naast, gaat.

Zo rusten we voor de eerste keer dit seizoen met een 0-0 stand. ADO is meer aan de bal, maar weet de kansen niet te benutten, terwijl Velsen-Noord anti-voetbal speelt en slechts loert op de counter. Lastig om tegen te voetballen.

2e helft: Keeper Ruben is vertrokken en Twan gaat weer op doel, dus nog maar twaalf spelers en met een licht geblesseerde Timo die in de eerste helft ook weer naar de kant moest is dat toch geen comfortabele situatie. Hopelijk houdt het team het vol en valt er niemand uit.

Het spelbeeld blijft hetzelfde, ADO valt aan, Velsen-Noord verdedigt. Tussen de 55e en 65e minuut krijgt ADO best veel kansen en dat er niet een ingaat, is bijna ongelooflijk. 55e minuut schot Bas hoog over,56e minuut goede loopactie van Ted, net niet voldoende kracht om een goed schot af te leveren. 57e minuut Ted alleen voor de keeper, echter door goed uitloopwerk van de doelman wordt de hoek te moeilijk en gaat Ted’s inzet naast en over. 59e minuut goede kans Bas maar raakt de bal niet goed. 60e minuut schot Bas recht door in handen van de keeper en  63e minuut de allergrootste kans voor Bas als Joey prima doorbreekt en een voorzet op maat geeft, helaas weer een misser voor Bas. Bas laat zich maar even terugzakken want de spitspositie geeft kennelijk te veel druk.

Een kwartier later krijgen we weer zo’n counter van Velsen-Noord en ze slagen erin al dan niet met behulp van een ADO been (Daan) de bak in ons doel te frummelen. Shit, we staan achter(0-1 79e minuut). Tevreden gezichten bij Velsen-Noord, (ik hoor iemand zeggen ja dit is onze tactiek, hiervoor waren we gekomen en het komt precies zo uit. ). Ik ben er ziek van en het team baalt natuurlijk ook. Met de moed der wanhoop wordt aangevallen. Velsen-Noord ramt alles weg en het lijkt op een onverdiende nederlaag uit te lopen. Minuut 89 nog een goed schot van Bas net over de lat. En dan minuut 90,ik heb niet gezien wie de assist gaf, maar weer komt de bal bij Bas die nu wel de bal goed raakt en de keeper kansloos laat 1-1 (90e minuut). Hè, hè eindelijk. Twee minuten later fluit Roy voor het einde van de wedstrijd.

Conclusie: ik ben aan de ene kant blij dat we op de valreep nog een punt uit het vuur slepen. Aan de andere kant had er meer in gezeten als we iets nauwkeuriger waren geweest bij het afronden van de mogelijkheden. Nou ja .het blijft moeilijk voetballen tegen een tegenstander met een zeer verdedigende tactiek.

Nu een weekje rust en dan hopelijk weer met een wat grotere groep naar de volgende wedstrijd tegen Castricum  5.