Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Vandaag op het programma een thuiswedstrijd tegen Jong Hercules 4. Vorige week werd de competitie uitstekend begonnen met een  5-0 uitoverwinning bij IJmuiden, dus ik ben benieuwd. Afwezig zijn Alex, Eric, Matthijs, terwijl Danny later komt.

De wedstrijd wordt geleid door Jos Baltus en direct al vanaf het begin drukt ADO de tegenstander terug op eigen helft. In de 7e minuut de eerste doelpoging van Mattijn, inzet gaat naast. Ook de pogingen van Matijs Huizing (tegen de keeper geschoten) en Roy (hoog over) leveren niets op. Maar in de 10e minuut kunnen we aan ADO-zijde juichen als Mattijn de slim mee opgekomen Daniel bedient die besluit zelf te schieten en hiermee de JH -goalie verrast, de bal gaat erin en we leiden met 1-0. Yes, lekker.

In de 17e minuut de eerste doelpoging van Jong Hercules, bal gaat net naast. Na nog wat kansjes voor ADO via Joost en Roy hebben we een uitvaller in de persoon van Timo (last van zijn knie)maar als ik hoor wat hij de voorafgaande dagen had gedaan (training, wo, zaalvoetbal, do en vrij)is de conclusie waarschijnlijk overbelasting. Nou ja hopelijk is het niet ernstig.

Verder maar weer met   de wedstrijd. In de 27e minuut mag ADO een vrije trap nemen. De door Bas geschoten bal smoort in het strafschopgebied van JH en Mattijn is alert en trapt de afvallende bal in het doel, het is  2-0. Als even later Roy profiteert van een door de keeper losgelaten bal(inzet Ted) staan we zelfs op 3-0.

Een riante voorsprong dus na amper 30 minuten. Helaas wordt ADO hierna wat slordig. Met name Daan kiest teveel voor de moeilijke oplossing in plaats van de bal richting de zijlijn te rossen. Te veel zelfvertrouwen kan ook wel eens tegen je werken!. Gelukkig blijven we schadevrij. De eerste kans die JH krijgt, helpen ze zelf om zeep, en de tweede zo mogelijk nog grotere kans wordt door keeper Tim met de voet tegengehouden. Knappe redding!

Rist dus 3-0. Dit moet normaal gesproken al veilig zijn maar ja, je weet het niet he en de ruime reservebank bij Jong Hercules kan ons misschien nog opbreken.  Gelukkig is Danny inmiddels gearriveerd dus we hebben er ook weer een mannetje bij.

In de tweede helft is de eerste kans voor Jong Hercules, maar als in de 57e minuut Matijs Huizing op aangeven van Leon koelbloedig nummer vier binnenschuift lijkt de wedstrijd toch wel definitief gespeeld. Echter, onze tegenstander blijft er in geloven en als Daan wederom in de fout gaat en de bal onnodig verspeelt weten ze dan toch te scoren, al hebben ze daar wel drie pogingen voor nodig (4-1, 61e minuut). 10 minuten later weer geknoei bij ons, het schot van dichtbij wordt in eerste instantie nog gekeerd door Tim, maar in de rebound is het dan toch raak en staat het 4-2. Het zal toch niet, hè. Jong Hercules gooit alle schroom van zich af en drukt ons terug. Gelukkig doen ze er weinig mee. Het is fijn dat Tim in de 77e minuut een schot van dichtbij weet weg te stompen, want anders hadden we nog een lastig laatste kwartier gehad.  Het offensief ebt langzaam weg en in de laatste pak hem beet 10 minuten is ADO weer wat meer de baas in de wedstrijd. Daniel heeft weer wat adem gevonden en onderneemt een paar mooie rushes als moderne wing-back en levert ook nog een paar goede voorzetten af. Tweemaal lukt het niet om die voorzetten te verzilveren, maar bij poging drie is het wel raak. De voorzet van Daniel bereikt de vrijstaande Matijs Huizing die keurig afrondt.(5-2,  89e minuut).

Minuutje later fluit Jos af en hebben we de tweede overwinning te pakken.

Een goed resultaat wederom, maar een periode van de wedstrijd lieten we toch de tegenstander weer terugkomen. Weliswaar kwamen we niet echt in de problemen, maar dat lag ook aan de kwaliteit van de tegenstander.

Even nog wat mannen in het zonnetje: Daniel, als de Dumfries van ADO  6, met een goal en een assist. Matijs Huizing koele kansenbenutter in de tweede helft en Twan die groeit in zijn nieuwe rol als veldspeler.

Volgende week op een vroeg tijdstip(9.30!!) tegen de nummer twee, Jong Hercules  3.