Rooswijkerlaan 1
1951HH
VELSEN NOORD
tel. 0251-221379

Vandaag spelen we tegen Velsenoord , een tegenstander die ons niet ligt. In de thuiswedstrijd waren we de bovenliggende partij, maar kwamen er niet door heen door hun manier van spelen(stug verdedigen en er met snelle counters uit komen). Ik hoopte dat we daar van geleerd hadden, helaas bleek het team in precies dezelfde val te lopen. Maar ik loop vooruit op de feiten.

Vandaag wel een echte keeper op doel. Twan was bereid vandaag de handschoenen aan te trekken. Goede zaak, hopelijk is het niet eenmalig. Tim was er dus niet, Ted nog op vakantie en Danny(padellen kennelijk belangrijker en Matijs Huijzing(nog last van blessure) deden ook niet mee. Job tenslotte heeft een liesoperatie ondergaan en zal er een tijd niet bij zijn.

De wedstrijd dan. Na de eerste kans voor Velsenoord ,bal over, is het ADO dat aanvalt. In de 8e minuut een prima kopbal van Roy helaas door de keeper over de lat getikt. En in de 10e minuut een schot van Timo die over zeilt.  In de elfde minuut een counter van Velsenoord. Randje buitenspel mag door, maar de pass op de volgende Velsenoorder die leidt tot een treffer is toch echt offside hoor. De scheids loopt echter direct weg naar de middenstip zonder te kijken naar zijn vlaggende grensrechter. Protesten worden weggewoven, we staan achter.

ADO weer in de aanval, schot geblokt en weer speelt onze tegenstander hun geliefde counterspelletje. Het is aan Daan te danken dat we niet snel op een 2-0 achterstand komen. In de 24e minuut komen zij toch op 2-0 als in een overtal situatie (4 ADO-ers tegen 2 Velsenoorders!!) Velsen-Noord toch aan het langste eind trekt. Dit is echt een staaltje van niet ingrijpen, niet opletten en staan kijken hoe Velsen-Noord profiteert. Treurig hoor.

Ook nu probeert ADO onder leiding van de veel aan de bal komende Mats de bakens te verzetten maar zowel in de 27e minuut(goede actie Mats, prima pass op Roy die net te veel tijd nodig heeft om de bal te controleren) als in de 40e minuut (vrije trap Mats, kopbal Roy over)komen we niet tot scoren.

2e helft dan maar:4e minuut, hands van Velsen-Noord in het strafschopgebied ook weer weggewoven door de scheids, 10e minuut schot Timo naast.

En dan de echt grote kans voor Mattijn die wellicht de wedstrijd nog had kunnen omdraaien. Helaas schuift hij de bal in kansrijke positie naast de paal.  Dat was het eigenlijk afgezien van nog wat kleine kansjes voor Leon en Daniel. Velsen-Noord stond zo compact dat we er niet door heen kwamen en was in de counter veel gevaarlijker dan ADO. Het is aan met name Daan en keeper Twan te danken dat we niet op een grotere nederlaag werden getrakteerd.

Zo verliezen we hier vrij kansloos met 2-0. Ik was er al bang voor, Velsen-Noord is een team dat gegroepeerd speelt. Dubbele dekking als er een van hen werd uitgespeeld en de lange bal naar voren waar spelers de bal kunnen vasthouden. Wij daarentegen mochten op het middenveld combineren, maar konden in de 16 geen potten breken.  Sinds 4 november hebben we niet meer gewonnen dus het wordt tijd om misschien wat meer te trainen op afronden, wat minder vrijblijvend op het veld te staan. We spelen weliswaar in de kelderklasse maar een beetje meer “commitment” zou wel mooi zijn. Ook op dit niveau een stapje meer zetten. Dichter bij elkaar(compact staan) voetballen. Bij blessures niet op halve kracht blijven spelen, maar zorgen voor spelers uit andere teams. Het zijn wat idee en die bij mij opborrelen.

In de derde helft werd ik verrast door een mooi ingelijst ADO-shirt met jullie handtekeningen, ik heb er een mooi plekje voor gevonden. Bedankt voor dit mooie gebaar.

Volgende week is Castricum 5 de tegenstander. Ik heb ze een paar weken geleden zien spelen tegen Jong Hercules  3 en ze boden goede tegenstand ook weer door compact te staan en van daar uit ten aanval te trekken. Dus jullie zijn gewaarschuwd.