Zienlaan 2
1911TR
UITGEEST
tel. 0251-312323

De 18e speelronde brengt ons in Uitgeest waar de plaatselijke FC de tegenstander is. Thuis verloren we met 4-2 met 3 tegentreffers in korte tijd. Hoop dat het vandaag beter gaat. We zijn met 14 man, Leon, Joost en Matijs Huizing ontbreken. Mattijn die last heeft van de lies, gaat op doel.

De eerste helft hebben we de wind tegen. Je krijgt de bal moeilijker weg, maar je hebt wel meer controle over de bal. De eerste mogelijkheden aan ADO zijde zijn voor spits Job maar of de bal springt van de voet of de voorzet is net niet op maat. Een betere kans krijgt Timo, maar helaas wordt diens kopbal door de keeper uit de hoek gewerkt. Aan de andere kant een kans voor Uitgeest, maar de spits kan net niet bij een harde voorzet. Toch is het de thuisploeg die in de  12e minuut op voorsprong komt wanneer na een vrije trap wij verkeerd instappen waardoor een mannetje vrij komt die ongehinderd kan binnenschieten. 1-0.

Hierna golft het spel op en neer waarbij wij zeker niet onderdoen voor de tegenstander en verschillende mogelijkheden krijgen om gelijk te komen. Roy is daar het dichtste bij als hij net niet voldoende richting kan geven aan een kopbal uit een mooie strakke voorzet van Timo. Ook Job, schuiver naast na aangeven van Mats en Timo kopbal over, zijn kansrijk. Uitgeest is met tweemaal een bal op de kruising geholpen door de wind, ook dicht bij een treffer, maar de stand blijft tot de rust ongewijzigd.

Ruststand 1-0 dus, we gaan kijken hoe we het gaan doen met de wind mee. Dat is lastiger voetballen, maar met een beetje mazzel kan een afstandsschot er zomaar in waaien.

Ook in de tweede helft krijgen beide teams de nodige kansen. Voor ADO in de 47e minuut een doelpoging van Roy die over gaat. In de 58e minuut een mooi aangesneden vrije trap van Uitgeest waarbij Mattijn ternauwernood kan redden. In de 60e minuut dan ineens een mooie run van Mats die gelukkig besluit om er eens zelf voor te gaan en dit succesvol weet af te ronden met een schot in de hoek. 1-1. Lekker hoor doe er nog maar een, roepen we vanaf de kant. Uitgeest is direct weer bij de les en zit er feller op. Gelukkig houdt de scheids het goed in de hand al vinden we dat hij soms wat te snel fluit. In de 72e minuut veren we op want daar gaat Roy alleen op de keeper af. Die moet hangen, maar hij stuit op de keeper. In de rebound dan, maar nee een been van een UItgeester verdediger voorkomt de al bijna getelde 1-2. Shit dat is balen. En even later slaat Uitgeest wel toe in een counter waar we even niet scherp staan te verdedigen. En is het 2-1 voor de thuisploeg(74e minuut). De voor de marathon van Rotterdam weer gewisselde Alex wordt echt gemist als rustpunt in de verdediging. Ik kon het overigens wel waarderen dat hij er was. Maar 10 minuten later krijgen we de bal weer niet weg en weet Uitgeest de derde treffer te maken. (84e minuut 3-1).

Dit is voor Uitgeest het sein om opzichtig te gaan lopen tijd rekken. Tot irritatie van al wat ADO is. Het leidt zelf tot een opstootje met wat duw- en trekwerk. Het voordeel is wel dat de scheidsrechter het ook al gauw zat is en voor straf een fiks aantal minuten laat doorspelen. En mogelijkheden krijgt ADO in die extra tijd zeker wel. Maar achtereenvolgens Roy schot voorlangs, Bas schot naast, Timo schot recht op de keeper en Danny van dichtbij vallend koppend proberen te scoren, falen om ADO dichterbij of zelfs langszij te brengen. Aan de scheidsrechter lag het niet, hij telde uiteindelijk maar liefst 10 minuten bij en zo hoorde ik later, had een gelijkspel zeker verdiend gevonden. Maar ja, dan moeten we wel scoren he en dat ging vandaag weer moeizaam.

Zo verliezen we alweer, en dat was vandaag best zuur en naar mijn smaak onnodig. We dalen weer een plekje op de ranglijst en staan nu 9e. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen de koploper, Meervogels.