25 november  2023  Meervogels’31 -3—ADO’20-6   6-0 (2-0).

Boschweg 17
1921AP
AKERSLOOT
tel. 0251-313930

Al weer de 8e wedstrijd voor ons. Vandaag spelen we tegen Meervogels  3, die met 15 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van 23-3 hoog op de ranglijst staat. Het wordt lastig ,we gaan het zien .Het team heeft er ook over nagedacht en start daarom in een  5-3-2 opstelling om achterin wat extra zekerheid in te bouwen. Keeper Tim is er niet zodat Matthijs op doel gaat en Job en Danny zijn op vakantie. Met zijn dertienen gaan we de strijd aan.

Ondanks de versterkte defensie  krijgen we toch al weer gauw een doelpunt tegen .In de 4e minuut wordt een schot van Meervogels door Ted van richting veranderd waardoor de bal een andere richting op gaat en vervolgens  keeper Matthijs op het verkeerde been staat .1-0. En in de 7e minuut valt nummer twee als een vrije trap door iedereen wordt gemist behalve door een vrijstaande speler van Meervogels en dat betekent  2-0. Geen lekker begin dus. Daarna gaat het beter . Centraal staat het goed met Alex en Joost maar op de vleugels heeft Daan het moeilijk met zijn directe tegenstander. We halen zonder verdere averij op te lopen de rust maar aanvallend komen we er niet aan te pas .Ik noteer slecht een schot richting doel (van Joost).Wel valt Roy na 30 minuten uit met helaas weer liesklachten. Jammer man .

Rust .Als we wat willen zullen we iets aanvallender moeten spelen maar ja dan loop je wel de kans er (veel) meer om de oren te krijgen.

Tweede helft: Meervogels start weer sterk maar gelukkig scoren ze nu niet  snel met dank aan eerst een prima verdedigende actie van Alex en later nog een redding van Matthijs die in de tweede helft is blijven staan als keeper. ADO waagt zich nu ook wat meer op de helft van de tegenstander, en komt in de buurt van het doel via schoten van Mattijn en Ted.

In de 58e minuut komt Meervogels echter  weer gevaarlijk opzetten ,een inzet wordt niet voldoende weggewerkt en daarop weten zij nummer drie te scoren en in de 69e minuut is een afstandsschot net iets te veel voor keeper Matthijs( te grote handschoenen?). Jammer. 4-0. Maar ADO laat dit keer het hoofd niet hangen en blijft voetballen. Keeper Matthijs onderscheidt zich met een paar goede reddingen . En qua veldspel doen we mee zonder tot echte kansen te komen. Ted en Leon zijn er nog dichtbij maar weten niet te scoren.

In de slotminuten dan toch nog twee goals tegen  ,nummer vijf was wel een missertje van Eric (85e minuut) terwijl de 6-0(in de 90e minuut ) een uitgespeelde aanval was die voor het moe gestreden elftal even te veel van het goede was.

Zo eindigen we met een 6-0 nederlaag ,Wel weer grote cijfers maar het zag er in ieder geval beter uit qua inzet en beleving dan  tegen Castricum . Het elftal bleef meer een elftal.

Hier kunnen we mee verder ,misschien wat extra mensen regelen als er door vakantie en blessures maar 13 man zijn. Dan zie ik voor de laatste twee duels voor de winterstop tegen Krommenie en Uitgeest best wel perspectief.