Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

De eerste wedstrijd na de winterstop nemen we het op tegen Uitgeest die 1 plekje onder ons staat op de ranglijst met 1 wedstrijd minder gespeeld. Dus op zich een gelijkwaardige tegenstander zou je vooraf zeggen. We gaan zien hoe dat uitpakt.

Vandaag zijn alleen keeper Tim en Alex afwezig. Daar voor in de plaats Yassin(op doel) en Mats die weer is aangesloten na een kort avontuur bij een hoger elftal. We gaan van start en doen dat onder eigen leiding waarbij het lot voor de eerste helft is gevallen op Bas. De eerste kans is voor Uitgeest maar keeper Yassin pakt de bal .Altijd lekker voor een doelman om die eerste  bal tegen te houden. Daarna is het de beurt aan ADO via achtereenvolgens Mattijn wiens schot wordt geblokt , een schot van Roy die over gaat en een mooie vrije trap van Mats die ook geen doel treft.

Toch nog onverwacht opent Uitgeest de score als een diepe bal verkeerd wordt beoordeeld door laatste man Joost waardoor de spits een vrije doortocht heeft naar de goal  en dit buitenkansje verzilvert.0-1 (30 e minuut). Nog nauwelijks hiervan bekomen komen we in de eerstvolgende aanval al weer in de problemen waardoor keeper Yassin moet ingrijpen. Helaas belandt zijn interceptie bij een Uitgeest speler die vervolgens een medespeler in staat stelt  de bal in het verlaten doel te plaatsen. 0-2(31 e minuut). En in de 33e minuut is er van organisatie niet veel te merken in de ADO- defensie en kan een slim steekballetje van een Uitgeest middenvelder worden opgepikt en tot doelpunt gepromoveerd. Drie doelpunten tegen in 4 minuten , dit is wel weer typisch ADO 6 hoor.

In de 41e minuut dan eindelijk een moment waar we van ADO zijde kunnen juichen .Op assist van Timo gaat Mattijn richting doel en weet dat succesvol af te ronden.1-3.Door goed druk te zetten van o.a. Job krijgt Matthijs nog de kans om de aansluitingstreffer te maken, helaas gaat zijn kopbal naast. Aan de andere kant van het speelveld voorkomt Daniel tot twee maal toe een treffer van Uitgeest.

Rust .Ik heb het gevoel dat we nog terug kunnen komen, hoop dat het gaat lukken.

2e helft: ADO is wel veel op de helft van de tegenstander te vinden maar echt veel kansen levert het niet op. Een goede actie wordt weer gevolgd door een mislukte pass en Uitgeest blijft eigenlijk vrij gemakkelijk overeind. Af en toe komen zij er uit en als ze bij een actie onreglementair worden gestuit door een tackle van Matijs Huizing  in het strafschopgebied wijst Job (die in de tweede helft floot) naar de stip: penalty  De strafschop wordt onberispelijk binnengeschoten 1-4 (.68e minuut).

Een lichtpuntje nog:83e minuut  fraaie treffer van Bas die op assist van Leon besluit niet voor te zetten zoals  iedereen verwachtte maar de bal direct op doel en over de keeper te plaatsen. Het doelpunt is mooi maar kwam eigenlijk te laat .

Door een prima verdedigende actie van Joost blijft een venijnige tegenstoot van Uitgeest zonder gevolgen zodat de eindstand na  90 minuten 2-4 blijft.

Toch wel teleurstellend maar  niet helemaal onverwacht .Het team had duidelijk geen ritme na 7 weken stilstand .Hopelijk kunnen we volgende week weer eens wel punten pakken na een reeks van 4 nederlagen.

NB :Tegenstander is IJmuiden die dit weekend de eerste punten pakte dus niet onderschatten!