Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

In de 6e speelronde is Blauw Wit 4 de tegenstander. Hopelijk doen we het beter dan vorige week. Afwezig vandaag Daniel en Ted. Als extra spelers hebben we Duan en Nick, terwijl Danny en Roy alleen bij nood (of een gunstige stand) wat minuten willen gaan maken na hun blessures.

De wedstrijd staat onder leiding van Jos Baltus. Het is nog aardig weer maar er wordt regen voorspeld. In de eerste 10 minuten is het nog wat aftasten en krijgen beide ploegen een paar kansjes. Aan ADO kant een kopbal van Matthijs in de 6e minuut en een goed schot van Bas in de 14e minuut.

Gaandeweg wordt ADO wat dominanter en had in de 18e minuut op voorsprong kunnen komen toen Nick een goede loopactie wilde bekronen met een uitgekiende schuiver richting rechterhoek. Helaas stond de paal een treffer in de weg. In de 25e minuut een slippertje van de verdediging van Blauw Wit, maar Leon slaagt er niet in dit buitenkansje te verzilveren. Jammer. Een minuutje later is het wel raak als Daan een goede dieptepass geeft op Nick en deze op dezelfde wijze inschiet als zonet, maar nu wel doel treft. ADO leidt met 1-0!(26e minuut). Blauw Wit krijgt ook wel wat kansen, maar de verdediging is vandaag goed op dreef en Tim staat sterk te keepen.

Nog twee mooie momenten in die eerste helft. Eerst een prachtig passje buitenkant voet van Mattijn op de goed in het strafschopgebied opduikende Matijs Huizing. Hij kan er net niet bij. En ook even later nog “een bijna goal” als Matijs diep gaat en hij een strakke voorzet aflevert waar de inglijdende Nick net niet de bal raakt en Leon de rebound in het zijnet schiet.

Zo gaan we rusten met slechts  1-0. Het gaat een stuk beter dan vorige week, ik zie een ADO -team dat meer vertrouwen uitstraalt.

2e helft: in de eerste 10 minuten een aandringend Blauw Wit zonder dat we echt in de problemen komen al is de redding van Tim in de 51e minuut uiterst welkom. Er komt meer druk op onze helft. Net als ik denk nou dit wordt nog lastig, is daar die slimme diepe bal van Otje op Leon. “Draven, maar paardje en schieten” denk ik. En Yes de bal gaat in de linkerhoek, hij flikt het toch maar weer. ADO op 2-0.

Nog een keer richt Blauw Wit zich op, maar het harde schot wordt door een half uitglijdende keeper Tim toch nog tegengehouden. Lekker bezig man!

ADO voetbalt nu vrij. De snelheid van Nick wordt gezocht en gevonden. In de 68e minuut weer een goede counter waarbij Nick tegen de keeper speelt en de geboden rebound benut wordt door Leon(3-0). Twee minuten later staat Leon alweer op de goede plek en scoort de  4-0. Hattrick voor Leon!!!. Het is nu tijd om Roy en Danny hun rentree te laten maken, ja dat gaat prima nu. Dat het inmiddels aardig is gaan regenen mag vandaag de pret niet drukken.

Blauw Wit is uitgeblust en ADO krijgt nog een handvol mogelijkheden om de score verder op te voeren. Zo was Nick in de 78e minuut te onrustig, gunde hij in de  82e minuut de eer aan Matthijs die echter tegen een verdediger aan schoot en was Nicks lobje (86e minuut)over de keeper fraai, maar ging die bal net naast. Een laatste kans was er voor Roy die een mooie rush vanaf het middenveld in schoonheid zag sterven toen hij de keeper tegenkwam.

Zo bleef het bij 4-0 en kon Jos de wedstrijd zonder noemenswaardige problemen affluiten. Het was een sportief duel, een enkele harde overtreding, maar geen protesterende spelers die het de leiding lastig maken.

ADO kan terugkijken op een goede wedstrijd. Er was meer inzet en beleving. Even een paar mannen in het zonnetje: Twan verdedigend prima met inzet, een sliding zo nodig en goed zijn lichaam gebruikt, Daan die de lastige en snelle linkerspits van Blauw Wit goed in de smiezen had, keeper Tim die een stabiele wedstrijd keepte en natuurlijk ons goudhaantje Leon die er zomaar drie inschoot. Lekker mannen.

Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Uitwedstrijd tegen Castricum 4. Tot volgende week!