De Bloemen 71
1902GT
CASTRICUM
tel. 0251-652804

De vijfde competitieronde spelen we tegen Castricum 5 die in de onderste regionen staan dus ik verwacht vandaag wel een overwinning. Dat viel dus tegen. Ook vandaag weer veel afwezigen, te weten Bas(cursus), Ted (vakantie), Tim (nierstenen), Danny (knie), Roy(lies). Slechts 1 extra speler, Daan Dam, want Mats die ook zou komen liet het lelijk af weten. Aan de ene kant hadden we hem zeker vandaag goed kunnen gebruiken, maar aan de andere kant moet je misschien wel zeggen als je niet op iemand kan rekenen dan maar zonder.

Ok we beginnen dus met 13 man, eigenlijk 12,5 want Timo oogt nog verre van fit met zijn knie ingetapet. De eerste kan is voor Castricum in de 6e minuut, maar keeper Matthijs pakt die bal terwijl even later ook ADO een doelpoging doet, het schot van Mattijn wordt onschadelijk gemaakt door de keeper. Dan is een snelle uitbraak van ADO FC Castricum te veel en weet Mattijn prima voor te zetten waar een vrijstaande Leon de 0-1 binnen werkt. (14e minuut). Lekker, maar drie minuten is het alweer gelijk als hun rechtsbuiten vrij makkelijk een actie kan maken en Matthijs in de korte hoek kansloos laat. (17e minuut  1-1). Maar ADO pakt snel weer de leiding, dit maal is de assist van Daan Dam en weet Leon weliswaar via de handen van de keeper toch zijn en ADO’ s tweede te maken.1-2 (21E minuut) Dat gaat goed. Maar toch komt Castricum weer langszij als een vrije trap wat ongelukkig door Daan met het hoofd wordt verlengd tot over de vergeefs graaiende Otje. 2-2. (27e minuut). Vlak voor rust neemt Castricum de leiding en ja, dat kan je meerdere ADO-spelers wel aanrekenen. Overal net een stapje te laat en dan krijg je er weer een om de oren.(3-2 41e minuut) Zo gaan we rusten met een 3-2 achterstand.

Het ziet er niet goed uit maar we hebben nog een helft waarin we toch tegen deze echt niet bijzonder sterke tegenstander wat moeten kunnen aanrichten.

2e helft: na een matig begin richt ADO zich inderdaad even op met als aanjager Matthijs die twee maal op doel schiet. Vooral de tweede poging had een beter lot verdiend dan die meter net naast. Dan breken een paar hele slechte minuten aan voor ADO. In de 67e minuut wordt er defensief geknoeid en scoort Castricum de 4-2. Ik hoorde later dat Timo in eigen doel zou hebben geschoten, dat is me ontgaan. . In de 69e minuut een schot die binnenkant paal binnen valt, Job die in de tweede helft de keepershandschoenen had overgenomen kon daar niet bij en in de  72e minuut valt zelfs de 6-2 als een speler van FC Castricum wederom geen strobreed in de weg wordt gelegd. Triest word ik daarvan, een ADO waar geen beleving in zit. Bijna alles gaat mis terwijl bij Castricum ineens alles lukt en we daardoor geen voet aan de grond meer krijgen.

Enig lichtpuntje in de tweede helft: Alex, die als een van de weinigen gewoon zijn ding doet, besluit het veld over te steken en een goede pass te geven op Mattijn die deze fraai oppikt met rechts om de bal vervolgens met links in de hoek te schieten (6-3,87e minuut). Een mooie treffer. Een paar minuten later is het over en hebben we hier verloren.

Conclusie: Misschien had ik te veel verwachtingen, maar wat ADO 6 vandaag op de mat legde was ver onder de maat. Hoewel het aantal afwezigen een excuus is, lijkt het er toch op dat er wel weer eens serieus getraind moet worden, want het aantal goed gelukte passes was gering.

Ik hoop volgende week wel een betere wedstrijd te zien.