1902GT
CASTRICUM
tel. 0251-652804

Buienradar gaf twee uur van tevoren niets aan, dus een fietstochtje moest kunnen. Helaas dachten de weergoden daar anders over en kreeg ik toch de nodige nattigheid over me heen. In Castricum aangekomen was het droog en scheen zelfs een aarzelend zonnetje. Mooi voetbalweer dus.

We hadden vijftien man, misten alleen Danny en Twan. Benieuwd hoe het zou gaan, onze tegenstander was weliswaar hoger geklasseerd, maar had de laatste twee duels verloren.

Ze gingen helaas voor ons voortvarend van start en hun snelle linksbuiten brak al in de 3e minuut de score open. Eric kon hem niet houden en Joost was te laat om nog te kunnen ingrijpen. Weliswaar kon Tim de inzet nog tegenhouden, maar de goed doorgelopen spits rondde in tweede instantie wel doeltreffend af.1-0. Drie minuten bijna 2-0 maar een schot van Castricum kwam op de lat en ditmaal kon Tim de rebound, een kopbal van dichtbij, wel weg boksen. Goede redding.

Het was jammer genoeg een persoonlijke fout van Mattijn die te veel risico nam in de opbouw die de inleiding vormde voor de tweede tegengoal. Daan en Joost probeerden het nog te herstellen, maar slaagden daar niet in. 13e minuut 2-0. Ook daarna bleef Castricum de betere ploeg met als grootste gevaar die snelle jongen. Tweemaal ontsnapte hij, eenmaal ging zijn inzet net naast, de tweede werd knap gepakt door Tim.

Pas in de  21e minuut het eerste schot van ADO op het doel van Castricum door Bas. Jammer genoeg recht op de keeper. Na nog een gevaarlijke aanval van Castricum die maar net goed afliep, kwam ADO wat meer in de wedstrijd. In het restant van de eerste helft waren er nog kansen voor Roy(kopbal over), een mooie diepe bal op Mattijn, schot net naast, en de beste kans vlak voor rust, een goed schot van Roy maar net zo knap tot corner verwerkt door de keeper van Castricum.

Rust: Jammer van die twee goals, maar wat ik in de laatste 20 minuten zag, geeft nog wel hoop.

Tweede helft: Weer beginnen we niet goed, een terugspeelbal van ik meen Joost is te moeilijk voor Tim, hij schiet uiteindelijk tegen de inkomende speler van Castricum op die dit cadeautje dankbaar uitpakt. 3-0 in de 49e minuut. Even is Castricum niet bij de les en met een slim passje zet Mattijn Matijs vrij voor de keeper en die rondt dat met een boogballetje over de keeper heen slim af 3-1.(50e minuut)

Na dat Tim ons met weer een goede redding in de wedstrijd houdt is in de 57e minuut een verre uitgooi van Ted een perfecte assist op Job die uithaalt en de aansluitingstreffer op het bord brengt. Kom op jongens nog even een tandje erbij, het kan nog. In de 60e minuut nog een fraaie bal van Mattijn op Leon die op het laatste moment wordt onderschept.

In de 61e minuut echter kan Tim een zo te zien houdbaar schot toch niet goed verwerken en is het verschil weer twee.(4-2) En vanaf dat moment gaat het fout. Eerst verspeelt Roy in de opbouw de bal(ook weer te veel risico genomen). Gehinderd door Joost kan de Castricum speler niet voluit schieten en kan Tim redden. Daarna holt “”iedereen” naar voren, maar bij balverlies niet snel weer terug.  En ja, dan is het wachten op tegentreffers. In de 73e minuut slim passje binnen door, afgerond door die snelle spits 5-2, 76e minuut harde knal, 6-2. 83e minuut gewoon uitgespeeld 7-2, 89e minuut op snelheid geklopt 8-2 en in de slotminuut nog een afstandsschot  9-2.

Zo lopen we tegen een monsternederlaag aan, met vijf tegen doelpunten in de laatste  18 minuten. Dit mag eigenlijk niet, het leek wel of iedereen, maar wat deed en bij balverlies ging kijken of de verdediging het oploste. Om je rot te schamen(ja het zijn grote woorden, maar zelfs op ons niveau is het toch wel behoorlijk triest.). Verliezen kan gebeuren, maar op deze manier is onwaardig. Hoop dat een weekje rust goed doet en we tegen de volgende tegenstander ook als die beter is, blijven voetballen en niet de handdoek in de ring gooien als het tegenzit.