Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Onze negende wedstrijd is tegen plaatsgenoot Odin’59. Dit team staat een plek boven ons met twee punten meer maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld. We gaan proberen een resultaat te behalen.

Er is helaas wel een waslijst aan afwezigen: Daan , Daniel, Tim, Leon ,Roy, Matijs Huizing en Danny. Die laatste is er wel maar durft  met nog slechts een wedstrijd voor de winterstop het risico niet aan. Hij kan wel coachen en de wissels doen. Als extra spelers vandaag Mats, Glenn, Jack en op doel Sam.

De wedstrijd begint en al in de 2e minuut ontsnappen we aan een vroege achterstand als onze defensie uit elkaar wordt gespeeld maar de Odin speler die het laatste tikkie moet geven hopeloos mist voor open doel. Komen we goed weg. In de 10e minuut is ADO voor het eerst gevaarlijk ,een schot van Mats wordt onschadelijk gemaakt door de keeper van Odin. Dan weer een gevaarlijke aanval van Odin waarbij Joost zich (in mijn ogen dan) wat makkelijk laat wegzetten door de Odin-spits die dit vervolgens knap afrondt (0-1, 14 e  minuut). Na een slim doorkopballetje van Timo, helaas naast, is Odin in de tegenaanval weer dreigend en weet ADO maar ternauwernood de bal weg te werken(goede verdedigende actie Job).Odin heeft  een veldoverwicht, ze lijken wat meer op elkaar ingespeeld. De passing van ADO is te vaak slordig of lukraak naar voren gespeeld.

Toch krijgt ADO een prima kans om op 1-1 te komen als Jack de bal op assist van Bas achter de Odin keeper schuift. Helaas is de inzet wat aan de zachte kant zodat een Odin verdediger nog redding kan brengen op de doellijn. Jammer ik telde hem al.

Na een kwartier waarin niet veel gebeurt in de doelgebieden is er een spetterend slot van de eerste helft .Eerst staat Jack wederom aan het eindpunt van een aanval en dit keer krijgt hij  de bal wel achter de  keeper(assist Bas) 40e minuut 1-1. En twee minuten later zijn we getuige van een ouderwetse pingelactie van Mattijn besloten met een welgericht schot in de linkerhoek(hij kreeg de bal van Eric).Zo staan we iets tegen de verhouding  in zomaar 2-1 voor en met die stand gaan we ook de rust in.

2e helft.46e minuut: Pijnlijk moment voor Mattijn, zo net nog de held en dan  nu in de fout door op een plek dichtbij het eigen doel de bal kwijt te raken ,Odin profiteert gretig en het is  weer gelijk (2-2 46e minuut.) Odin ruikt bloed en is direct daarna ook dichtbij een treffer .Dat lukt net niet door  Joost die met een stevige ingreep een Odin speler het scoren belet.  De scheidsrechter  wuift het weg maar dit had ook zomaar een strafschop kunnen zijn. Het is echter uitstel van executie  want bij een corner twee minuten later gaat keeper Sam in de fout. Hij laat de indraaiende bal uit de handen vallen en over de lijn( 53emnuut 2-3).Zo komt Odin wel heel  gemakkelijk aan  zijn doelpunten En als we weer twee minuten later collectief nog aan het bijkomen zijn is een snelle aanval van Odin ons fataal( 55e minuut 2-4. )Wat een afknapper 2-1  voor na 45 minuten  en 10 minuten later  2-4 achter. Als we ons nu  niet herpakken wordt het weer een forse nederlaag. Keeper Sam houdt ons op de been al is zijn risicovolle stijl(een aanstormende aanvaller ijskoud uitkappen) wel iets waar ik soms de kriebels van krijg.

We hebben het moeilijk tegen Odin en met name qua snelheid moeten we  onze meerdere erkennen. In de 71e minuut krijgen we nog een inzet op de paal .

Pas in de laatste 10 minuten krijgt ADO weer  wat kleur op de wangen en komen er nog wat mogelijkheden. Bij een scrimmage voor het Odin doel schiet Bas uiteindelijk naast, een snelle counter via Glenn en Mattijn had een beter lot verdiend dan een schot in het zijnet van Mattijn en ook Bas krijgt nog twee kansen ,een inzet  gaat over en de tweede wordt op het laatste moment geblokt.

Zo eindigt de wedstrijd  na 90 minuten in een 2-4 nederlaag. En dat mag gezien het vertoonde spel niet onterecht worden genoemd. Aan de ene kant wel blij dat we met het nodige geluk maar ook door te blijven voetballen niet een grotere nederlaag hoefden te incasseren. Aan de andere kant is het zuur dat je de wedstrijd in 10 minuten uit handen geeft.  Nou ja het is niet anders.

We gaan de winterstop in ,ik wens iedereen fijne dagen en hoop eind januari de draad weer op te pakken.