Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Op het programma vandaag een thuiswedstrijd tegen Castricum 5, de uitwedstrijd ging met 6-3 verloren(en niet met 9-2 zoals ik dacht dat was tegen Castricum 4). Hopelijk gaat het vandaag beter, zeker na de slechte beurt tegen Velsenoord vorige week.

Weer de nodige afwezigen: Joost, Alex(après-ski borrel, het moet niet gekker worden.) Matijs Huizing, Tim en Job (die laatste twee kwamen wel kijken). Als extra speler vandaag Dyon, Mattijn gaat op doel. De leiding is in handen van een ADO scheidsrechter. We starten wat later omdat Castricum vindt dat de shirts wat te veel op elkaar lijken en er dus reserve shirts moeten worden gehaald.

We gaan  flitsend van start en met een beetje geluk hadden we direct kunnen scoren maar de voorzet van Leon komt wel bij spits Matthijs maar die komt niet tot een schot. Na dat ook Castricum de eerste mogelijkheid  onbenut heeft gelaten komen we in de 5e minuut op voorsprong als Leon op assist van Mats nu  zelf op doel schiet(of was het   bedoeld als voorzet) en dit schot doel treft. 1-0  5e minuut). Even later is ook Castricum dichtbij een treffer maar de inzet wordt door keeper Mattijn corner gebokst. Ook een kopbal wordt even later vakkundig gestopt door Matta.

Aan de andere kant volgen doelpogingen van Mats (over) en Danny (slim balletje naar de hoek, via een Castricums been buitenkant paal). In de 28e minuut kunnen we voor de tweede keer juichen als Mats Roy bedient die optimaal gebruik maakt van zijn twee-benigheid. Aannemen met links, controleren met rechts en links inschieten. Goede goal hoor! Het derde doelpunt twee minuten later kan grotendeels op het conto van Daniel worden geschreven. Door prima door te zetten komt hij tegen twee Castricum spelers als winnaar uit de bus en kan zijn passje door Dyon worden verzilverd. 3-0 (30e minuut). Wat een weelde. Na nog wat kansen voor Mats sluiten we de eerste helft af met een mooie voorsprong. Ik ben verbaasd, allereerst door het matige spel van Castricum maar ook door de trefzekerheid voorin bij ADO. Lekker hoor. Het ziet er goed uit maar ik durf nog niet te zeggen dat we deze pot binnen hebben.

2e helft . Ook nu komt ADO  wee goed uit de startblokken met in de 6e minuut een schot van Matthijs over , in de 9e minuut een inzet van Leon die helaas tegen de paal gaat en in de 12e  minuut een hele fraaie combinatie waarbij de beslissende pass wordt gegeven door Timo en Bas de afronding  verzorgt (57e minuut) 4-0 . Ik begin er nu toch echt in te geloven.

Castricum gaat wat directer spelen en krijgt wat kansjes. In de 67e minuut valt na een mooie combinatie ineens de  4-1. Nog geen man overboord zou je denken zeker als Roy in de 73e minuut een  100% kans krijgt als hij alleen op de doelman af kan gaan. Meestal gaat hij er dan in, maar nu wacht hij te lang en kan een Castricum speler er nog een voetje tussen krijgen.  In de tegenaanval wordt direct wel gescoord door Castricum en staat het zomaar  4-2. En war er dan gebeurt … Castricum zet volop druk, we verliezen ineens elk duel en worden overlopen. Niemand bij ADO neemt de regie en omdat er bij Castricum een speler rondloopt die dat wel doet kan je wachten op meer tegengoals. Als dan ook nog Leon een voorzet niet weet binnen te werken en vervolgens samen met een aantal andere middenveldere en aanvallers staat toe te kijken hoe de Castricummers wel effectief weten om te gaan met de kansen moeten we in een mum van tijd nog twee doelpunten toestaan (4-3 76e minuut, 4-4 77e minuut). Peter voorspelt al direct “die gaan ze nog verliezen ‘’, maar ik houd hoop op tenminste nog een punt. In de slot minuten verprutst Castricum nog een tweetal 100% kansen maar net als je denkt, we pakken in ieder geval een punt, krijgt Castricum nog eenmaal een goede kans en doordat Mattijn op het moment supreme uitglijdt, gaat de inzet van de Castricum speler net over zijn graaiende handen heen in het doel. 90e minuut 4-5. Wat een anticlimax.

De scheids(die een prima wedstrijd floot) laat nog twee minuten doorspelen maar Castricum bezwijkt niet en we moeten een nederlaag incasseren waarvan je denkt hoe is dit in godsnaam mogelijk. Zeer teleurstellend  hoor.

Hoe kan dit nu: 60 minuten de baas in de wedstrijd zijn en dan in de laatste dertig minuten het zo weggeven. Conditiegebrek is een van de oorzaken.  Maar ik denk dat we dat al langer weten. Ik mis iemand in het team die bij tegenslag het team kan neerzetten om verdere averij te voorkomen. Ik stel me zo voor dat hier een taak is weggelegd voor de aanvoerder(Danny) of voor degene die feitelijk de lijnen uitzet (de laatste wedstrijden was dat Mats). Zet als team dan een paar stappen terug en ga met zijn allen compact staan (scheelt ook in de te lopen afstanden waar menigeen niet meer toe in staat is). Nu werden we teveel in een tegen een situaties uitgespeeld en was er geen back up om iets nog te herstellen.

Laat ik positief afsluiten(het kost moeite), we hebben 60 minuten goed gespeeld, 4x gescoord (de laatste treffer vond ik de mooiste). Het was beter dan tegen Velsenoord, maar het blijft natuurlijk een bittere pil als je met 4-0 voorstaat en dan toch nog verliest.