Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Vandaag een zware wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst. Uit verloren we met 7-0 en eerlijk gezegd heb ik niet de illusie dat een resultaat er vandaag wel in zit. Maar je weet het nooit. We missen wel de nodige spelers (Joost, Alex, Ted en Tim) en dat maakt het er niet makkelijker op. Matthijs gaat op doel staan en we hebben Jos als scheidsrechter.

We gaan van start en al in de 1e minuut belandt een kopbal van een Jong Hercules speler op de lat. Maar we zijn niet van plan om ons in te graven en via Mattijn op links schieten we in de 3e minuut ook tussen de palen, de bal gaat over. In de 7e minuut maakt Eric het Matthijs met een lastige terugspeelbal erg moeilijk. Hij moet zijn arm uitsteken om een eigen doelpunt te voorkomen en we krijgen een indirect vrije trap tegen op 3 meter van de doelmond. In een woud van spelers wordt de bal ingeschoten en Jong Hercules claimt een treffer, maar scheids Jos kon het niet zien en aangezien we geen doellijn technologie hebben, komen we met de schrik vrij. Na een goede redding van Matthijs in de 10e minuut is het even later toch raak voor onze tegenstander als hun spits met een mooie omhaal kan scoren. De bal werd nog licht getoucheerd en huppelt binnenkant paal over de lijn. 0-1, 12e minuut. Drie minuten later wordt ons linker verdedigingsblok er uit gelopen en ligt nummer twee al in het mandje .0-2 15e minuut. Oei, dat gaat hard, maar wonder boven wonder blijven we in de daaropvolgende 30 minuten zonder verdere tegengoals met zelfs nog een paar kleine mogelijkheden voor Leon (schotje in de 18e minuut en Mattijn schot over(in de 36e minuut). Mattijn is heel actief, maar heeft een sterke verdediger tegenover zich die zich niet in de luren laat leggen. Jong Hercules krijgt wel een paar kansen, maar die schieten ze er niet in dus met een ruststand van slechts  0-2 mogen we niet klagen.

2e helft: hetzelfde beeld, Jong Hercules valt aan, wij proberen waar mogelijk te counteren. Na twee gemiste kansen door Jong Hercules is het helaas Daan die wat al te driest een aanvaller onder uit schoffelt en Jos kan niet anders dan een penalty toekennen die wordt genomen door de keeper.(had als enige van het team nog niet gescoord, hoorde ik later van een JH-speler). Nu dus wel en in de 57e minuut wordt het 0-3.

Dan een paar slechte minuten waarin we zowel in de 61e als de 64e minuut niet scherp genoeg zijn en direct de rekening gepresenteerd krijgen(.0-4 en 0-5) Het valt ook niet mee want in de tweede helft moeten we ook nog doen zonder Matijs Huizing(blessure) en Job (moest weg vanwege zijn verjaardag..).

ADO pakt het toch weer op en onder leiding van Mats, die vandaag sterk bezig was en de lijnen uitzette van achter uit, ziet het er qua veldspel best nog acceptabel uit. Voorin komen we er niet echt door en blijven de mogelijkheden beperkt tot wat spelden prikjes van Leon, schot van dichtbij tegen de keeper en Mats goed schot metertje over.

Pas in de 82e minuut vindt Jong Hercules weer een gaatje in onze afweer. Wel knap gedaan overigens, een vrije trap komt precies bij een speler die de bal panklaar geeft aan een teamgenoot die koppend Matthijs verslaat. 0-6.

Toch nog een ere treffer voor ADO in de 84e minuut als Mattijn een solo langs meerdere JH spelers besluit met een gericht schot in de hoek. De keeper verkijkt zich er op en we hebben de 1-6 gescoord. Toch leuk.

In de 87e minuut is het slotakkoord voor Jong Hercules als hun linksbuiten de hard werkende Twan er uit loopt en gedecideerd de bal in de verre hoek schiet. 1-7.

Na 90 minuten fluit Jos af en zit het er op. Ondanks de grote nederlaag ben ik positief over het spel. Deze jongens waren natuurlijk een paar maatjes te groot voor ons, maar ik heb vandaag toch een ADO gezien die voetballend best goede dingen liet zien en ondanks de ongelijke strijd het kopje niet liet hangen. Laten we dit meenemen naar de volgende wedstrijd tegen Velsen-Noord.