Adrichemlaan 2
1947KX
BEVERWIJK
tel. 0251-237601

Vandaag spelen we de inhaalwedstrijd tegen Jong Hercules 4. Dit team staat 1 plek onder ons met 1 punt minder en dat willen we graag zo houden. De thuiswedstrijd wonnen we met 5-2 dus dat moet kunnen. We zijn met zijn 14- en en missen Mats, Danny en Twan. Job gaat op doel, want na zijn recente liesoperatie durft hij voluit voetballen nog niet aan.

Om half drie wordt afgetrapt. We gaan van start zonder ons centrale duo, Joost en Alex, die beiden in de wissel staan. Misschien niet zo'n verstandige keuze. In de 4e minuut komen we op achterstand als een bal achter de defensie valt en Ted wil opruimen, maar dermate schrikt van de "los" roepende keeper Job dat hij de bal niet raakt, maar ook Job in gebreke blijft. Jong Hercules profiteert dankbaar en het is 1-0. In de 5e minuut nog zo'n situatie, wel goed ingegrepen door Job. Maar 5 minuten later gaat het toch weer mis als Job weliswaar attent zijn doel uitkomt, maar zijn onderschepping helaas terechtkomt bij een JH-speler die een teamgenoot bedient die de uit positie staande Job passeert met een bekeken schot. 2-0.

Gelukkig komt ADO snel terug in de wedstrijd. Het is Eric die met een slim steekballetje Leon wegstuurt die vervolgens voorzet op Roy die koel de bal in de hoek schiet. 12e minuut 2-1. Daarna is het de beurt aan Mattijn die prima versnelt en eigenlijk had moeten scoren. Helaas gaat zijn inzet tegen de paal. Spits Matijn Huizing kopt in de 23e minuut over. Even later probeert Matthijs het, zijn schot wordt koppend verlengd door Roy en gaat met een fraaie boog in de goal. Yes lekker hoor, 2-2 24e minuut. Een tegenstoot van Jong Hercules is dreigend, maar door weer goed uit te komen weet Job dat gevaar te bezweren. We komen in de 32e minuut op voorsprong als een diepe bal van Mattijn de vrijstaande Matthijs bereikt. Hij raakt de bal precies goed en volleert hem knap achter de JH-doelman. Jammer dat we niet lang kunnen genieten van de voorsprong, want even later is het alweer gelijk. Een vrij slappe kopbal van de JH spits wordt gemist door Job (we dachten dat die naast, zou gaan, Job misschien ook wel) maar de bal gaat net in het hoekje 3-3. Ook deze stand blijft niet lang staan want in de 37e minuut is het Bas die een vrije trap mag nemen. Ik weet niet of het zo bedoeld was maar niemand raakt de bal nog aan en hij gaat binnenkant paal binnen 3-4. Dat is de ruststand. Er valt nog weinig te zeggen hoe dit gaat aflopen. Ik vind ADO voetballend beter maar voorlopig kan Jong Hercules dit nog compenseren door inzet.

2e helft: Joost moet helaas weer afhaken door knieproblemen. ADO pakt de regie en drukt Jong Hercules terug op eigen helft. Het spelbeeld kantelt in die zin dat Jong Hercules er bijna niet meer uit komt, het enige wat er aan ontbreekt, is meer goals voor ADO. Er zijn mogelijkheden voor Matthijs 55e minuut boogbal, gepakt door de vrij lange keeper, 57e minuut kopbal Matijs Huizing over en 70e minuut Mattijn schot over. Op het middenveld zijn we oppermachtig met Timo, Roy maar vooral Bas die een dijk van een wedstrijd speelt. Jong Hercules gaat over tot schopwerk en de goed leidende scheids vindt het na drie keer wel genoeg en stuurt er een mannetje uit. Even later gaat er nog een van het veld vanwege schelden (daar had de scheids van tevoren voor gewaarschuwd) zodat we zelfs even met 11 tegen 9 spelen. In de 80e minuut valt dan eindelijk de beslissing als een voorzet van Mattijn wordt binnen gewerkt door Matijs Huizing. 3-5. In de laatste 10 minuten gebeurt er niet veel meer en hebben we eindelijk weer eens een zege te pakken. De scheidsrechter fluit na 90 minuten af en we kunnen de 3 punten bijschrijven.

Dit was een prima wedstrijd waarin we zeker in de 2e helft de tegenstander de baas waren. Afgezien van de eerste 10 minuten stond het goed in de verdediging met Alex (rustig aan de bal), Daan (altijd scherp) en Daniel (weer een paar staaltjes van goed doorzetten gezien, goed bezig man). Het middenveld ging ook lekker. Hopelijk kunnen we dit ook brengen tegen betere tegenstanders. Volgende week wacht Castricum 4. We gaan het zien en beleven. Tot dan.