Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Na de plotselinge promotie naar de eerste klasse nam MO20-1 het in een ingelaste wedstrijd op tegen RCZ.
Met een aantal meiden die vaak maar half hersteld waren van een verkoudheid begon ADO sterk aan de wedstrijd.
Als na 7 minuten werd Sumeyye door Madelief alleen op de keepster afgestuurd. 1-0, een heerlijk begin van de eerste wedstrijd in de eerste klasse.
Maar heel snel werd duidelijk dat je in de eerste klasse betere tegenstanders tegenkomt. Met een mooi afstandsschot wist RCZ in de 10e minuut de stand weer gelijk te trekken.
Duidelijk een wedstrijd waar de teams goed aan elkaar gewaagd waren.
In de 25e minuut zorgde Madelief voor de tweede voorsprong, 10 minuten later stond het alweer 2-2.
Na een overtreding van RCZ nog op de helft van ADO legde Fenne aan voor de vrije trap. De diepe bal viel precies goed voor Lisa die met een goed geplaatst lobje de bal over de keepster wist te werken.
In de 45e minuut werd Danique onderuit gehaald in de 16 van de tegenstander. Daarbij verdraaide ze haar enkel, gelukkig kon ze de wedstrijd wel vervolgen.
Madelief nam de penalty voor haar rekening en schoot de bal beheerst in de onderhoek.
Met 4-2 de rust in, een goed vooruitzicht voor de 2e helft.
De tweede helft werd vooral vanuit RCZ steeds fysieker, o.a. Elena's nieuwe rode sokken liepen meteen schade.
Halverwege de tweede helft een grote kans voor ADO. Danischa schoot een vrije trap van een meter of 25 op de lat, waarna Fenne uit de rebound de bal op de paal schoot, hoeveel pech kan je hebben?
Pas in de 78e minuut werd er weer gescoord, Lisa wist met een steekpass Madelief te vinden die alleen voor de keepster beheerst af wist te ronden.
5-2, in de pocket zou je denken. Echter nog maar 2 minuten later zocht een speelster van RCZ het been van Fenne op in de 16 en wist een penalty te verdienen. Lieke dook de juiste hoek in, maar helaas kwam ze slechts een paar centimeter te kort.
RCZ bleef aanzetten, ze voelden dat er meer in zat. In de 85e minuut werd een corner van RCZ niet goed genoeg weggewerkt en maakte RCZ de aansluitingstreffer.
Als reactie schoof ADO iets in de opstelling, de verdediging werd verstevigd.
Dat bleek genoeg te zijn, ADO wist zelfs ook nog gevaarlijk te worden zonder zelf nog grote kansen weg te geven.
Een wedstrijd waar de meiden voor gevochten hebben, een prima 5-4 overwinning met een aantal goede leermomenten. Trots op het doorzettingsvermogen van de meiden.