Marslaan 4 t/m 10
1562WB
KROMMENIE
tel. 075-6210279

Vandaag spelen we tegen Sporting Krommenie, een wedstrijd die al eerder op het programma stond, maar vanwege overvloedige regen werd afgelast. Maar vandaag is het droog en kunnen we voetballen en ook nog op kunstgras dus geen centje pijn wat dat betreft.

We missen wel de nodige spelers: Daniel, Joost, Matijs en Tim. Bas heeft last van een voetblessure en gaat op doel.

Op tijd wordt er afgetrapt en ADO komt goed uit de startblokken. In de eerste 10 minuten zijn er mogelijkheden voor Mattijn, diep gestuurd, maar te veel naar buiten gedrongen waardoor het schot naast ging(6e minuut). Mats een schot waar de keeper zich voor werpt(7e minuut)en een inzet van Roy, geblokt door een verdediger.(9e minuut)

Uit het niets komt Krommenie op voorsprong als een voorzet wordt weggekopt door Danny. Helaas gaat de bal in een fraaie boog over keeper Bas in het doel en staan we achter in de 11e minuut. We laten ons niet uit het veld slaan door deze tegenvaller en in de 19e minuut komen we op gelijke hoogte als Mattijn de bal teruglegt op Eric die met een schuiver de keeper verslaat 1-1. ADO gaat gelijk door en krijgt direct een kans als Alex, onze centrale man in de defensie, op avontuur gaat en pas wordt gestuit door de keeper. (21E minuut). Vijf minuten later kan Danny inkoppen, maar heeft de bal niet voldoende vaart zodat een verdediger de bal nog voor de lijn kan wegtrappen. Jammer!

In een tegenstoot is Krommenie ook dichtbij, maar Alex is onze reddende engel. Ted is bij een volgende aanval ook verdedigend goed bezig maar krijgt een harde trap op zijn voet en gaat eraf. Hij kijkt het even aan, maar de voet wordt dik, dus dat is voor vandaag einde oefening.

In de laatste vijf minuten krijgen we nog drie mogelijkheden. De beste ontstaat in de  40e minuut als Leon een bal weet door te koppen(en daarbij een beuk krijgt die hem naar adem doet snakken). Inmiddels heeft Mattijn de bal opgepikt die vervolgens Mats bedient die helaas de keeper op zijn weg vindt. Ook een schot voorlangs(42e minuut) van Mats en een dot van een kans als de uittrap van de keeper mislukt en Mats de bal terug rost (over) levert ADO geen doelpunt op. Ja dat zijn achteraf wel kansen waar van er toch minstens een in had gemoeten.

Aan de andere kant moeten we ook Daan dankbaar zijn die op slag van rust een inzet van Krommenie van de lijn haalt.

Ruststand 1-1. Dit moet toch kunnen denk ik. Even wat secuurder in het afronden, mannen!

Tweede helft: Direct een grote kans voor Matthijs als Leon er in slaagt de bal voor te krijgen. De inzet caramboleert via zijn grote teen echter net over de lat, ik dacht echt dat ie zat.

Hierna gaat Krommenie wat dwingender speler en dat komt ook omdat er een paar wisselspelers inkomen die rust brengen en erg sterk aan de bal zijn. Wij zakken weg en na een paar hachelijke momenten krijgen we in de 68e minuut de 2-1 te slikken na een aanval waarbij er ineens veel lukt bij Krommenie en zij effectief de vrije man vinden die van dichtbij keeper Bas kansloos laat.

We krijgen nog twee mogelijkheden. Eerst een voorzet van Mattijn op spits Matthijs, maar die is zo hard dat hij de bal weliswaar kan raken, maar de bal richting cornervlag terechtkomt. In de 76e minuut echter had de gelijkmaker moeten vallen als een prachtige crossbal, ik denk van Mats, bij Leon terechtkomt die schitterend uithaalt, de keeper kansloos laat maar tot afgrijzen van ADO kant via de onderkant van de lat weer het veld in stuitert. Het zit echt niet mee.

In het resterende kwartier is de energie op en moeten we de zege laten aan Sporting Krommenie.

Teleurstellend resultaat. Hier had meer ingezeten. Verdedigend was het wel op orde met een glansrol voor Alex die ik vandaag erg sterk vond spelen en de andere mannen in de defensie deden het ook goed. Van de technisch vaardige spelers verwacht ik toch meer dan alleen een goede balbehandeling en een passeeractie op het middenveld. Als de nodige spelers er niet bij zijn, zal er een stap extra moeten worden gezet. En het benutten van de kansen moet echt beter.

Hopelijk hebben we volgende week wel het vizier op scherp want tegen Jong Hercules 4 wordt het zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Ze staan weliswaar in de onderste regionen, maar qua inzet kunnen ze vaak heel wat bereiken of het in ieder geval de tegenstander moeilijk maken.