Tolsduinerlaan 8
1981EG
VELSEN-ZUID
tel. 0255-517170

Bij het vorige treffen, ook in IJmuiden, was het een ware afstraffing en won ADO met 0-15.
Dit keer was ADO weer de sterkere ploeg, maar bleek ADO minder scherp in de afronding te zijn.
Waar IJmuiden af en toe best gevaarlijk wist te worden, waren de grote kansen vooral voor ADO, na 30 minuten was het eindelijk raak. Lisanne speelde Lisa aan die beheerst af wist te ronden.
In de 40e minuut wist IJmuiden een corner af te dwingen, de bal kwam vlak bij de 1e paal terecht, stuitte omhoog tegen de hand van Naomi. De scheidsrechter legde de bal op de stip.
De penalty werd strak in de onderhoek ingeschoten, Lieke was kansloos.
Niet volgens de verhoudingen werd er met 1-1 de rust in gegaan.
De tweede helft begon met een mazzeltje voor ADO.
Een verdedigster van IJmuiden wist de pass op Lisa te onderscheppen, draaide zich om en schoot vervolgens hard op eigen doel. Wel recht in de handen van de keepster. De scheids gaf hierna een indirecte vrije trap aan ADO.
Het halve doel werd opgevuld met een muurtje, Lisa tikte de bal naar Danischa die de bal hard langs de muur schoot. De voorsprong was weer terug.
Ook in de tweede helft was ADO niet heel scherp in de afronding, maar wisten ze wel IJmuiden volledig moe te spelen.
In de 75e minuut kwam bij een corner de bal voor de voeten van Lisanne, die schampte de bal, maar daardoor tikte wel een speelster van IJmuiden de bal in eigen doel.
Vanaf dat moment was het ADO die constant in de aanval was.
Dit keer was het de beurt aan Danischa om de assist te verzorgen voor Lisa, in de 82e minuut schoot ze de 1-4 binnen.
Danique werd in de 86e minuut nog op avontuur gestuurd door Lisanne. Ze ging alleen op de keepster (en een aantal verdedigsters) af en loste een schot op doel. Deze werd nog gekeerd door de keepster, maar die had de bal niet volledig onder controlle, Danique wist de bal er toch nog in te tikken.
Een dik verdiende 1-5 overwinning voor ADO.