1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Met prachtig voetbalweer werd de koploper SCW verwelkomd op de Vlotter.
Iris, Lizzy en Anouk vielen na hun eigen wedstrijd bij ons in, ook Danique en Lieke hadden al een wedstrijd gespeeld.
Al vroeg in de wedstrijd werd wel duidelijk waarom SCW op kop staat, ze voetbalden zeer aanvallend en wisten hoog druk te zetten.
Toch was het ADO dat na een aantal kleine kansen in de 10e minuut de score wist te openen.
Fenne gaf een steekpass dwars door het midden van het veld, Nerea wist de verdediging te snel af te zijn. De keepster wist in eerste instantie de inzet van Nerea te keren, maar door goed doorzetten wist Nerea de 1-0 binnen te tikken.
De rest van de eerste helft was SCW wel sterker, maar wist ADO tot de 43e minuut prima stand te houden. Met 1-1 werd de kleedkamer opgezocht.
Al in het begin van de tweede helft werd duidelijk dat SCW vol op de aanval ging. Milou bleef buiten het veld, aangezien haar enkel nog niet heel lekker voelde.
ADO wist nog maar weinig de helft van SCW te bereiken.
Na zo'n 15 minuten viel Naomi na een botsing uit met een scheenbeen blessure, wat om nog meer inzet van de overige meiden vroeg.
De hoge druk en het sterke spel van SCW zorgde dat in het laatste kwartier bij ADO de tank behoorlijk leeg was.
In de 70e minuut wist SCW de voorsprong te pakken en vlak voor het eindsignaal wisten ze uit te lopen tot 1-5.
Een sportieve, maar intense wedstrijd tegen een tegenstander die duidelijk een hoger niveau gewend is. Volgens SCW was ADO één van de sterkste tegenstanders in de competitie en kreeg Lieke, terecht, een groot compliment voor haar sterke keeperswerk.