2026ZL
HAARLEM
tel. 023-5376973

Dit maal een kort ritje naar Onze Gezellen in Haarlem.
Jill en Iris waren meegereisd om het team te versterken, helaas voor Iris was dit van slechts korte duur, na 10 minuten veel ze op haar pols, na nog 10 minuten spelen moest ze toch echt opgeven.
Een frustrerende eerste helft waarbij in onze ogen veel te vaak onterecht buitenspel werd gegeven aan de ADO meiden.
ADO was voetballend sterker, iets wat gezien de arbitrage toch wel goed uit kwam.
Na 20 minuten wist Danique na een pass van Jill van dichtbij af te ronden en werd de verdiende 0-1 op het scorebord gezet.
Door de vele buitenspelsituaties duurde het pas weer tot de 41e minuut voordat Jill op aangeven van Lisanne de 0-2 wist te scoren. Heerlijk zo vlak voor de rust.
Echter kreeg OG een vrije trap op zo'n 35 meter afstand, net als bijna iedereen verwachtte Lieke geen directe doelpoging en stond ze een aantal meter uit haal doel.
Een geweldige uithaal zorgde in de 44e minuut voor de 1-2.
In de rust werd de nadruk gelegd op het sterke spel van ADO, want de frustraties waren duidelijk aanwezig. Een vlagger die fouten maakte en een scheidsrechter die dat niet corrigeerde. Met daarbij het gedrag van een aantal van de meiden en coach van OG maakte de wedstrijd niet bepaald gemoedelijk.
De tweede helft zakte ADO iets in, er moest meer verdedigd worden, maar ook daar hadden ze niet al te veel problemen mee.
Lisa deed de tweede helft aan een wedstrijdje latje trap, van afstand wist ze minstens 3 keer met prachtige schoten de lat te vinden.
In de 83e minuut gaf Nynke een perfecte lange pass op Jill, die wist beheerst de eindstand op 1-3 te brengen.
De meiden lieten goed voetbal en zelfbeheersing zien en hebben dik verdiend gewonnen.