1182GZ
AMSTELVEEN
tel. 020-6413882

Prachtig weer, weinig wind, zo'n 20 graden, maar voor voetbal op kunstgras misschien net iets te warm.
Na een weekje rust mochten de meiden het dit keer opnemen tegen Sporting Martinus in Amstelveen.
ADO begon sterk aan de wedstrijd met degelijk voetbal.
Regelmatig werd Lizzy op linksbuiten met een lange bal weggestuurd, telkens wist ze gevaarlijk te worden en in de 10e was het dan ook raak na een goede pass van Lisa.
In de 15e minuut was Danique hard op weg naar het doel vanaf de achterlijn. Op de rand van de 16 (volgens velen er eigenlijk in) werd neergelegd. Danischa besloot de vrije trap vanuit een moeilijke hoek direct op doel te schieten, via de lat kwam de bal bij Lisa terecht, die kon eenvoudig de 0-2 binnen tikken.
5 minuten later was weer de beurt aan Lizzy om het op een lopen te zetten na een diepe pass van Lisanne, 0-3. ADO was goed op dreef om er een monsterscore van te maken.
Even later hield een verdediger de bal uit het doel met haar hand, een terechte penalty werd gegeven. Danischa schoot de bal zonder al te veel overtuiging vlak langs de keepster die bleef staan.
Na de 0-4 leek de warmte zich tegen ADO te keren en was de energie uit het team verdwenen.
In de 30e minuut wist Martinus iets terug te doen en de 1-4 te scoren.
Toch kon in de 39e Lizzy nog een keer door Lisa weggestuurd worden en wist ze haar hattrick te verzilveren.
Martinus liet het er niet bij zitten en zette nog even aan om vlak voor rust nog 2x te scoren.
Met een 2-5 tussenstand was er nog niet veel aan de hand. Er werd nu met de scheidsrechter afgesproken toch maar een korte drinkpauze in te lassen halverwege de 2e helft.
Gezien het tijdelijke gebrek aan energie begon ADO in een 4-4-2 opstelling aan de 2e helft.
Nu werd er sterk verdedigd, Martinus kreeg bijna geen kans om gevaarlijk te worden, maar ook ADO kwam door deze opstelling minder aan aanvallen toe.
Na 23 minuten werden Danique en Lisa ingebracht en de normale 4-3-3 hersteld. Dat zorgde toch voor wat paniek bij de tegenstander, ADO wist meteen weer gevaarlijker te worden.
Lisa kreeg net buiten de middencirkel de bal van Iris en zag de keepster toch wel ver uit haar doel staan. Ze waagde het erop en met succes, van een geweldige afstand wist ze in de 71e minuut het doel te vinden.
Na de aftrap belandde de bal door goed druk zetten al snel bij de keepster. Door slordig wegwerken, maar vooral snel reageren en druk zetten van Danique wist ze de bal af te pakken en de verdediging en keepster te snel af te zijn. Ze tikte de 3-7 binnen.
Toch wist Martinus nog 1 keer het doel te vinden na een ongelukkig moment.
De eindstand werd door ADO bepaald. Lisa moest gedacht hebben, als ik het 1x kan, kan ik het vast ook 2x. Ze scoorde weer van een flinke afstand en scoorde de 4-8.
Op iets inzakken eind eerste helft na, een zeer sterke wedstrijd van ADO, ze hebben verdiend gewonnen.