18 september 2014 19:30

Juroen Koene, Jerry Reingoud en Danny Brandsmaa

Opstelling eerste helft:

Jack Laan, Rydell Tuinfort, Mitchel Bolck, Gino Felixdaal, Sem van Amersfoort, Brian Paul Tesselaar, Sead Mazreku, Aaron Bruin, Jeffrey Klijbroek, Clive Keus en Ton van der Brink.

Voordat ADO’20 in de gaten had dat de wedstrijd was begonnen, lag de 0-1 er al in. Een voorzet van rechts werd door de ADO-defensie een AZ-speler geheel vrij gelaten ingekopt. Na 9 minuten lag de 0-2 erin.  Een aanval van AZ via het middenveld en  door het centrum werd vanaf 20 meter goed en onhoudbaar in de hoek geschoten.

Toen begreep ADO’20 dat er meer van ze verlangd werd, kwamen er ook enkele aanvallen richting het doel van AZ en waren er schoten van Ton v.d. Brink te noteren.  Probleem was echter dat ADO’20 slordig speelde met veel balverlies, waardoor de leermomenten, wat betreft omschakeling, het beste werden beoefend.

In de 35 minuut werd erop het middenveld balverlies geleden en binnen 5 seconde lag de bal na een mooie lob wederom achter Jack Laan. De eerste helft eindigde nof wel met een mooi schot van Jeffrey Kleibroek, dat een beter lot had verdiend.

In de tweede helft kwamen de volgende spelers in het veld:

Max Kroes, Dennis de Wit, Robert de Boer, Reshad Haidara, Ferry Heijnis, Mike Koenders, Ted Amson (speelde tegen veel oud ploeggenoten) en Mustapha Hussain.

Meestal wordt na zoveel wissels het spel er niet beter op,  maar nu was dat anders.  ADO’20 speelde goed, combineerde bij vlagen uitstekend en kwam na een schitterend genomen vrije trap van Jeffrey Klijbroek op 1-3. ADO’20 ging door en de 2-3 hing in de lucht, maar een van de spaarzame uitvallen maakte Max Kroes een lichte overtreding en kreeg AZ een penalty die echter door Jack Laan goed werd gepareerd. In de 75e minuut een uitstekende aanval van ADO’20 die door Robin de Boer, na een voorzet van Mustafa Hussain fraai werd afgerond, waardoor de stand toch en terecht op 2-3 kwam.  Enkele minuten later werd het echter al weer snel  door een doelpunt met een buitenspelluchtje 2-4.

Die uitslag had een goed beeld gegeven van de gehele wedstrijd, maar het was gebeurd met de dadendrang van  ADO’20 en AZ scoorde nog drie keer in de laatste vijf minuten,  waar ook weer een (omstreden) penalty bij zat. Daardoor werd de uitslag een geflatteerde 2-7.

Wat voor de schrijver van dit verslag wel leuk was dat er spelers bij AZ mee speelden, die een verleden hebben bij HSV en Foresters.  Zo kunnen we de spelers inde toekomst te weten, Daan Bourlage, Joris Kramer, Thomas Oudejan en Jeremy Helmer, mogelijk in het eerste van AZ verwachten.