D-pupillen zaterdag, D3, 2e klasse 07

18 oktober 2014 9:00

O. Dinman

Onbekend

Vandaag zaterdag 18/10 stond de onvervalste derby tegen buurman Odin op het programma. Tot onze tevredenheid mochten we lekker op het hoofdveld spelen, alleen de bij vlagen harde wind was af en toe lastig voetballen. Vanaf het begin pakten we het initiatief en was het wachten op de openingstreffer. Deze bleef dit keer langer uit dan normaal omdat de defensie van Odin haar zaakjes goed op orde had. In de 17e minuut was het Tim die zichzelf ruimte verschafte voor een ziedend schot die de keeper van odin nog net tegen de lat kon tikken, Joris was er vervolgens als de kippen bij om de terugspringende bal in te tikken 0-1. Daarna volgden nog enkele dotten van kansen om de score voor rust nog uit te breiden maar het afmaken blijft bij ons vooralsnog een probleem. We gingen derhalve de rust in met een magere 0-1 voorsprong. Na rust hetzelfde spelbeeld, wij domineerden en odin moest achteruit. Na een prima actie van Tim belandde de bal bij Pim en die knalde met zijn linkervoet de bal onhoudbaar boven de keeper in het net 0-2, in de 37e minuut. Nog geen 2 minuten later werd Tim diep gestuurd door diezelfde Pim en rondde eindelijk af 0-3. Vanaf dat moment knakte odin en hadden we de score moeten opvoeren naar 6 of 7 nul maar we faalden jammerlijk in de afwerking. Vlak voor tijd deed odin nog iets terug. Uit een diepe bal die eigenlijk een prooi voor de inmiddels in slaap gevallen Mike had moeten zijn, caramboleerde de bal op komische wijze van speler van ado naar speler van odin en weer terug. Deze bal werd vervolgens slecht weggewerkt en kwam precies voor de voeten van de linksbuiten van odin die de bal fraai ineens in het lege doel schoot, eindstand 1-3. Mannen, opnieuw een mooie zege, maar jammer genoeg een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Als we het afmaken ook nog eens gaan beheersen dan gaan er nog mooie dingen gebeuren.