HSC '21 (zon) - ADO '20 1 (zon)

HSC '21 (zon) - ADO '20 1 (zon)

Zondag legt de ADO’20-selectie de verste busreis van het seizoen 2020-2021 af (178 km). Vlak bij de Duitse grens is op sportpark Groot Scholtenhagen is HSC’21 de tegenstander in het zesde competitieduel van de Heemskerkers.

Na de verrassende maar zeker verdiende 4-0 winst afgelopen zondag tegen OSS’20 gaat trainer Juan Coto vol vertrouwen op bezoek in Haaksbergen. “Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat wij dit in huis hebben. Er waren misschien mensen die daar aan twijfelden, maar ik niet. We hebben een goed voetballende ploeg en als de spelers dit elke week kunnen opbrengen, dan zijn we voor iedereen moeilijk te kloppen” luidde zijn reactie na afloop.
trainer Daniel NijhofPakte ADO op een toeschouwerloos sportpark De Vlotter de eerste volle competitiewinst, tegenstander HSC’21 pakte door een 2-2 gelijkspel tegen de Haagse haantjes voor het eerst een puntje. Na een 2-0 achterstand tegen een drie kwart van de wedstrijd sterker opererend Quick sloeg de formatie van trainer Daniel Nijhof het laatste kwartier toch nog onverwachts toe. De kop van het wedstrijdverslag: "Quick geeft zekere overwinning uit handen". Diego van der Weide was de grote man bij de Haaksbergers door in de 69e en 84e minuut twee keer raak te schieten. Daaruit blijkt maar weer eens dat een kat in nood rare sprongen kan maken.
En dat is dan ook meteen de waarschuwing voor de Superezels; onderschatting ligt op de loer!

De laatste wedstrijden van seizoen ‘18-’19 en het niet afgemaakte ’19-’20 ontmoetten beide teams elkaar drie keer. Was ADO in september 2018 met 2-1 de sterkste (doelpunten Clive Keus en Meraj Allahdad), in 2019 was er twee keer winst (3-2 en 1-0) voor de Haaksbergers, beide keren op hun eigen sportpark.
Voor seizoen ’20-’21 ging een zestal spelers op zoek naar een andere vereniging, o.a. Hidde van Dijk, die we vorige week nog in Heemskerk in actie zagen. Nieuwe gezichten bij de groen witten zijn Alexander Bannink (Go Ahaed Eagles), Coplan Soumaoro (DETO) en Youri Coolen (Quick’20).

Het enige smetje van het heerlijke duel tegen OSS’20 was het feit dat een drietal spelers noodgedwongen geblesseerd het veld moest verlaten. Björn Haggerty en Meraj Allahdad lijken op tijd wedstrijdfit zullen zijn. Sead Mazreku, Raymond de Waard, Clive Keus, Ruben Doesburg en Sem Kroon zijn echter geblesseerd en krijgen nog een weekje rust.

Ook de wedstrijd in Haaksbergen zal dus zonder publiek gespeeld moeten worden, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Derya Serik. Zijn assistenten zijn mevr. D. Snoeren en R. Westenberg.

De wedstrijd is te volgen op het Twitterkanaal twitter.com/HSC21 en via Peter Hekman op Heemskerk FM.