89'

6e klasse 03

3 oktober 2020 12:45

eigen leiding

Na het bekertreffen afgelopen woensdag tegen FC Castricum 9 waar we na een 2-0 achterstand toch nog met de overwinning aan de haal gingen(2-3) wachtte ons vandaag voor de competitie weer een team  van FC Castricum ,het  7e.

Qua personele bezetting waren Leon, Danny en Bas niet van de partij (de laatste twee waren er wel voor aanmoediging en coaching ).Daarvoor in de plaats de gebroeders Spanjaard, Sam en Tom en  ook nog Erwin .Sam wilde wel keepen zodat onze keeper Twan veldspeler werd ,Erwin kwam in de spits en ook Tom kwam er later in als aanvaller.

ADO nam gelijk de teugels in handen en dat leidde in de eerste 10 minuten tot mogelijkheden voor Job (kopbal 2x ) en Roy (1x schot voorlangs en 1x tussen de palen maar net niet moeilijk genoeg voor de keeper.).In de  10e minuut een fataal moment voor Castricum . Een aanvaller greep na een sprintje naar zijn hamstring, foute boel helaas voor hem, en hij kon niet verder. Hierdoor kwam Castricum met 10 man te staan want ze hadden geen wissels. En daar zou ADO optimaal van profiteren.

De eerste goal liet niet lang op zich wachten en  kwam op naam van spits Erwin die op aangeven van Daan hard en zuiver de bal inschoot in de linkerbenedenhoek.(13e minuut) .In de  15e minuut een fijn passje van  Erwin op Daniel die dit knap afrondde .Mooie goal zeker voor een verdediger die toch niet vaak in die situatie komt. In de 18e minuut een fraaie volley van Mattijn over de iets te ver voor zijn doel staande keeper en dat was al 3-0.

Bij de eerste gevaarlijke aanval van Castricum  in de  20e minuut maakt Joost hands en mogen zij een strafschop nemen. Een buitenkansje voor onze tegenstander  maar ze hebben pech  want Sam kiest de goede hoek en stopt de penalty. Lekker man !!.

In het volgende kwartier zijn we ongekend trefzeker. In de  23e  minuut een goede pass van Mattijn op Roy die koel de  4-0 maakt.in de  25e scoort Erwin zijn tweede  (5-0) en in de 28e minuut is een hattrick een feit ,die Erwin  scoort wel heel makkelijk (6-0).Uit een corner van Roy kan  Mattijn fraai nummer  7 inkoppen  en in de  33e minuut gaat Erwin gewoon door met waar hij goed in is ,scoren en wordt het  8-0.Kom op Castricum, ook met 10 man moeten jullie toch wat meer brengen hoor.

Keeper Sam wordt dan wat nonchalant en let helemaal niet op als een afgeslagen aanval van Castricum niet goed wordt weggewerkt en een speler van Castricum een houdbaar schot loslaat op ons doel .Normaal gesproken had ie er niet in gegaan maar ja ,als de keeper het laat afweten is het  8-1 .

Uit de aftrap scoren wij gelijk weer tegen (Mattijn 9-1) en in de  39e minuut maakt Erwin zijn vijfde goal ,dit maal een houdbaar schot maar ook de keeper van Castricum laat hier een flinke steek vallen waardoor het  10-1 wordt.

Nog net voor de pauze gaat Matthijs op avontuur en weet zijn solo ook nog doeltreffend af te ronden ,11-1.(42e minuut)

Rust. Hopelijk gooit de tegenstander niet de handdoek in de ring, er gaan zelfs stemmen op  om een speler van ons  uit te lenen zodat de tegenstander tenminste 11 man heeft.

2e helft : Castricum speelt toch weer  met  11 man ,de geblesseerde speler is op doel gaan staan en ja de eerste  10 minuten is er weer wat zelfvertrouwen en weten ze een paar kansjes te creëren en redelijk tegenspel te bieden.

In de 57e minuut echter is het weer prijs voor ADO, na een afgeslagen corner weet Matthijs de bal nogmaals voor te zetten en scoort Mattijn fraai de 12-1 met behulp van  een combinatie van hoofd en schouder.

En dan gaat het weer hard waarbij moet worden gezegd dat de geblesseerde speler die op doel staat ook niet veel meer kan dan staan op de doellijn en hopen dat de bal recht op hem af komt ,waardoor het voor ADO wel erg makkelijk scoren is .

Achtereenvolgens Timo (64e minuut),Roy na assist Twan (67e minuut) en  Twan zelf (68e minuut) kunnen simpel scoren.13-1,14-1 en  15-1 kunnen worden genoteerd.

Even weer een nonchalant momentje van keeper Sam ,dit maal kan er met kunst en vliegwerk en met hulp van de paal een treffer van FC Castricum worden voorkomen.

In de  79e minuut zorgt Job met een mooi hoog schot in de kruising voor de  16-1 (keeper kan ook niet springen).In de 84e minuut blijft Castricum staan voor buitenspel , klopt op zich,  er stond een ADO-er buitenspel maar niet Twan die dus ongehinderd kan doorlopen en de  17-1 kan binnenwerken

Laatste treffer is van Timo die  soleert door de verdediging en de  18-1 maakt.

Dan fluit de scheidrechter voor het eindsignaal en is deze wedstrijd afgelopen.

IK bedank FC Castricum die toch sportief de wedstijd uitgespeeld hebben .

Dit was eigenlijk geen wedstrijd waar je iets over kan zeggen anders dan dat het lekker is voor het doelsaldo. Volgende week weer een “gewone “wedstrijd uit tegen FC Uitgeest.