Bas Gunter (schot)
Assist: Mattijn Dam

6e klasse 03

26 september 2020 14:30

Dat het een lastige wedstrijd zou worden had ik wel  verwacht maar een dergelijke grote uitslag toch niet.

We traden aan zonder Leon(rug) en Alex die vanwege een mogelijk coronageval thuis uit voorzorg niet was gekomen. Hopelijk valt het mee.

Vitesse nam gelijk het initiatief en een eerste inzet kwam op de lat terecht. Na nog twee mogelijkheden voor hen ,eentje ging voorlangs en de tweede werd onschadelijk gemaakt door keeper Twan moesten we in de 9e minuut capituleren. Goede actie, strakke  voorzet en onberispelijk ingeschoten. 1-0 voor Vitesse.

Na nog een paar mogelijkheden voor de tegenpartij  was het eerste wapenfeit voor ADO een goed schot van Timo dat jammer genoeg naast ging.

Daarna toch veel Vitesse aanvallen maar gelukkig was Twan niet van plan om vroegtijdig medewerking  te verlenen aan een hogere score voor Vitesse. Met een paar reddingen hield hij ons vooralsnog op de been.

In de 33e minuut echter was ook hij kansloos op een mooie inzet ,een Vitesse-speler nam een bal in de lucht aan en schoot in een moeite  door de bal in de touwen .Juweeltje hoor.2-0 .

Vier minuten later een snelle uitbraak waar wij geen antwoord op  hadden en toen was het al 3-0 .

ADO komt er niet  echt aan te pas op een half kansje voor Bas na  die stuitte op de keeper.

Rust 3-0 achter .Nou ik kan niet zeggen dat we echt meedoen in deze wedstrijd. Hopelijk wordt de tweede helft beter. Wordt wel zonder Ted die weer last heeft van zijn lies.

2e helft: Vitesse gaat door waar het gebleven is en wij kijken er naar .Met name hun snelheid is sommigen van ons teveel ,zo worden met name aan de rechterkant van onze verdediging de mensen voorbijgelopen .In de 57e minuut is dat weer zo en kan Vitesse scoren. 4-0.

Even een mazzeltje aan de andere kant ,een diepe bal van Mattijn wordt verkeerd beoordeeld  door de verdediging  van Vitesse waarbij de snel uit zijn doel komende keeper wordt verrast door een achterwaartse kopbal van de centrale  verdediger. Bas weet wel raad met dit buitenkansje en scoort de  4-1( 58e minuut). Lekker!.

Een klassieke fout in onze opbouw(niet strak passen) wordt helaas in de 61e minuut afgestraft waardoor Vitesse de 5-1 kan maken.

Aan de andere kant is het bijna prijs met een goede kopbal van Daniel, helaas weet de keeper de bal naast zijn doel te tikken.

In de  70e minuut maakt Vitesse de 6-1 uit weer een mooie aanval waar wij alleen maar achter aan lopen en  in  de  73 e minuut krijgen zij een corner die van dichtbij wordt binnen gewerkt 7-1.Poeh dat worden er nu wel heel veel tegengoals.

Dan even een periode waarin ADO wat kansen krijgt ,bij het merendeel is Daniel betrokken die weer ouderwets op dreef raakt en vanaf links met voorzetten komt. Helaas slagen Bas en Mattijn er niet in de geboden kansen om te zetten in doelpunten.

In de  83 e minuut laat Vitesse nog even zien  hoe het moet ,na  een afgeslagen aanval wordt de bal strak op  de pantoffel genomen  en in de hoek geknald .Twan is weer kansloos. 8-1.

In de slotminuten nog wat kleine mogelijkheden voor ADO voor achtereenvolgens  Matthijs , Mattijn en Bas maar nee de bal wil er niet in.

Zo sluiten we af met een  8-1 nederlaag .Forse cijfers hoor.

Je kan niet anders dan vaststellen dat we bij vlagen overlopen zijn .Conditioneel zit het bij een aantal jongens niet goed. Ook constateer ik bij met name de meer technisch begaafde spelers dat zij regelmatig bezig zijn met elkaar de bal toespelen en mooie een tweetjes te maken door het midden waar te weinig rendement uitkomt. Ik pleit er voor om toch meer de zijkanten op te zoeken en ja dat zal niet altijd goed gaan maar dit is het ook niet.

Laat ik positief afsluiten want ondanks de hoeveelheid tegendoelpunten in de tweede helft heb ik in de tweede helft wel meer momenten gezien waarin we het goed probeerden. Vitesse had best veel overtredingen nodig om ons tegen te houden. Daniel was zoals gezegd goed op dreef en ook Bas heeft hard gewerkt.

Aanstaande woensdag de bekerwedstrijd tegen Castricum 7,succes daarbij ,ik ben er niet bij en volgende week  een competitieduel  tegen Castricum  9.