Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Soms kan sport heel oneerlijk zijn. Zoals vanmiddag op De Vlotter. Na de 2-2 zet ADO'20 De Groene Ster met de rug tegen de muur, maar hoeveel kansen de Heemskerkers ook krijgen; de bal vliegt er niet in. En wanneer de tegenstander dan in de 89e minuut de 2-3 maakt en de punten meeneemt naar het verre Limburg, dan voelt dat als oneerlijk.

Voor aanvang van de wedstrijd is het een drukke bedoening in de Business Club van ADO'20. De nieuwe hoofdtrainer van de Superezels presenteert zijn selectie en vertelt iets over zichzelf en zijn manier van spelen. Vervolgens wordt ADO in het zonnetje gezet door de KNVB allereerst met het behalen van de certificering van de jeugdopleiding en daarna met, alsnog, het 100-jarig bestaan van de club. Daarna wordt het ADO-Magazine gepresenteerd. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Clive Keus. Zijn foto prijkt op de cover en is een eerbetoon aan de spits die meer dan 320 wedstrijden heeft gespeeld voor de Heemskerkse hoofdmacht.

Dan de wedstijd. Deze begint uitstekend voor ADO. Al in de vierde minuut staat er 1-0 op het scorebord. De doelpuntenmaker is De Waard. Hij zet de aanval zelf op, kaatst met Klopper en rondt fraai af. Het is een goed begin van een sterk spelend ADO, dat weliswaar De Groene Ster het balbezit gunt, maar dreigend is bij elke aanval. De Limburgers komen in de 21e minuut op gelijke hoogte. Het doelpunt valt eigenlijk uit de lucht. Door slap verdedigen komt de linkerspits Elalji aan de bal en de eerste de beste kans voor De Groene Ster wordt direct verzilverd: 1-1.
 Raymond de Waard: 1-0
ADO moet even bekomen van deze gelijkmaker maar trekt het spel langzaam maar zeker weer naar zich toe. Dat leidt allereerst tot een schietkans voor de flegmatiek spelende Nijman. Zijn schot wordt door de voortreffelijke doelman Voss onschadelijk gemaakt. Diezelfde Voss is vervolgens kansloos op de uitstekend ingekopte bal van Boom. Hij staat op de goede plek na de vrije trap van uitblinker Boerlage en kopt de bal onberispelijk binnen: 2-1. Vlak voor rust krijgt De Waard nog een mooie kans maar zijn schot vliegt over.
 Marvin Boom: 2-1
Na de thee slaat De Groene Ster opnieuw toe. De aanval over rechts lijkt ongevaarlijk, maar de ADO-verdediging is niet scherp en schenkt Kourouna een niet te missen kans. Zo staat het plots weer geljk, 2-2, en kan ADO weer opnieuw beginnen. De gelijkmaker is voor de Heemskerkers het sein om de gasten met de rug tegen de muur te zetten. Er ontstaat een stormloop op de goal van Voss en de kansen volgen elkaar in rap tempo op. Maar wat ADO ook probeert; de bal wil er niet in. Er is elke keer wel een voetje dat dwars ligt, een been dat in de weg staat of de uitstekend in vorm zijnde Groene Ster-keeper. Het is voor de ADO-supporters om gek van de worden, maar de bal wil er gewoon niet in.
 Daan Boerlage: uitblinker
En terwijl De Groene Ster rijp is voor de sloop, weten de Limburgers in extremis de winnende goal te maken. Het is volgens mij ongeveer de vierde keer dat ze over de middellijn komen maar desondanks valt de bal voor de voeten van Ahidar die heel Heemskerk in rouw dompelt: 2-3. Er is daarna te weinig tijd voor een slotoffensief en na 90 minuten staat ADO met lege handen. Natuurllijk zijn de punten gestolen en natuurlijk is het tegen alle verhoudingen in. Maar aan de andere kant is het ook weer heel simpel; je moet de ballen er gewoon inschieten.

Opstellingen:

ADO'20: Bjorn Haggerty, Henry Opoku, Sem Kroon, Luc Schuffelen, Marvin Boom, Danny Lute (68' Ruben Doesburg), Daan Boerlage, Sam Nijman (80' Ted Amson), Sead Mazreku (69' Jan Willem Tesselaar), Raymond de Waard en Milan Klopper.

De Groene Ster: Mark Voss, Joris de Kleijn, Dennis Petit, Julien Clout, Joey Dekkers, Bryan Simons, Amin Elalji (68' Yoell Henssen), Bo Breukers, Safouane Ahidar, Chefrino Eind en Mo Kourouma (88' Zaid Akachar).

De uitstekend leidende scheidsrechter Dave de Vries geeft geel aan Clout (De Groene Ster).