ADO '20 1 (zon) - Groene Ster (zon)

ADO '20 1 (zon) - Groene Ster (zon)

Groene Ster, waarvan de insiders toch wel het nodige verwachten dit seizoen, heeft de openingszege in de Derde Divisie Zondag tegen DEM (3-0) geen goed vervolg kunnen geven. Daarna gingen de Sterren op bezoek in Veldhoven bij UNA. In de eerste helft waren de Zuid Limburgers gelijkwaardig aan hun tegenstander, 1-1. In de tweede helft waarin enkele defensieve fouten aan Groene Ster-zijde door de thuisclub werden afgestraft, ging het flink mis voor de mannen van trainer Maurice Verbunt met een 4-1 nederlaag als gevolg. Vorige week volgde een duel met een turbulent scoreverloop, met als uiteindelijk resultaat een 3-3 gelijkspel tegen Gemert.

Een resumé van de gespeelde wedstrijden:
Groene Ster - DEM
Groene Ster stond in eigen huis na twintig minuten met 2-0 voor tegen de elf uit Beverwijk door doelpunten van Duylan Zwartjes en Safouane Ahidar. Na rust bepaalde Bryan Simons de eindstand op 3-0
UNA - Groene Ster
Groene Ster kwam na een kwartier met 1-0 achter, maar Safouane Ahidar maakte tien minuten later met een poeier gelijk. Kort na het begin van de tweede helft zette Rob van Boekel UNA weer op voorsprong en met nog twintig minuten te spelen scoorde Van Boekel de 3-1. In de slotfase bepaalde Samuel Franssen de eindstand op 4-1.
Groene Ster – Gemert
Gemert kreeg in d eerste helft de overhand en nam ook de leiding in de wedstrijd. Joop Daniëls scoorde tweemaal. Eerst via een penalty, daarna schoot hij een rebound met de punt van de schoen in de touwen: 2-3.
In de tweede helft bleef Gemert de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Reinald Boeren controleerde de wedstrijd, maar vergat verder afstand te nemen van de Limburgse opponent. In de absolute slotfase gaf Gemert de overwinning nog uit handen. Groene Ster-aanvaller Amin Elaji schoot met een prachtige krulbal de gelijkmaker binnen: 3-3.

Het bijna 95-jarige Groene Ster is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest succesvolle clubs uit Zuid-Limburg. Een van de architecten van dit succes is zonder twijfel trainer Maurice Verbunt, die al sinds 2017 aan het roer staat op sportpark Pronsebroek en dus al aan zijn vijfde opeenvolgende seizoen bezig is bij de Limburgers.

Succestrainer Maurice Verbunt is dus sinds juli 2017 hoofdtrainer van het eerste elftal. In zijn tweede seizoen 2018-2019 werd Verbunt met Groene Ster kampioen in de hoofdklasse B en werd beslag gelegd op de districtsbeker Zuid II. Ook in de TOTO KNVB Beker bleef Groene Ster lang overeind met als hoogtepunt de thuiswedstrijd tegen eredivisionist Heerenveen. Groene_ster_trainer.jpgAfgelopen seizoen debuteerde de oefenmeester verdienstelijk in de derde divisie zondag met Groene Ster en werd er opnieuw voor een onvergetelijk bekeravontuur gezorgd. Op een bomvol sportpark Pronsebroek in Heerlerheide werd eredivisieclub VVV-Venlo op een historische bekeravond verslagen na strafschoppen. Een ronde later was AZ in Alkmaar te sterk.

Onze gasten van vandaag hebben we in de historie van onze vereniging slechts éen keer eerder als tegenstander getroffen. Dat komt voor namelijk doordat het team na het kampioenschap in de Hoofdklasse in seizoen 2019-2020 debuteerde in de Derde Divisie In dat seizoen speelden wij op 3 november 2019 een thuiswedstrijd op De Vlotter en sloten die met een 2-0 overwinning af, doelpuntenmakers Donny Rijnink en Sead Mazreku. Na 22 competitiewedstrijden werd toen vanwege de Corona-pandemie het seizoen op slot gegooid. Daardoor bleef ons de verre uitreis naar het Zuid-Limburgse Heerlerheide dus bespaard. Seizoen 2020-2021 werd al na zes competitieduels, zonder tegenover elkaar te hebben gestaan, afgebroken zodat de teller slechts op die ene, enkele ontmoeting blijft staan.

LET OP! Elke bezoeker dient zich op de hoogte te stellen van de geldende Corona-maatregelen tijdens het duel. Die kunt u HIER lezen.

Het duel begint om 14.00 uur en staat onder leiding van Dave de Vries. Hij wordt daarbij geassisteerd door Demian van Grieken en Marc Kuijpers. Er wordt gespeeld met de wedstrijdbal, geschonken door Gasservice  Noord Holland BV  Netwerk 147 te Purmerend. Een  onderneming van Gasservice Beheer  BV.

Pupil van de week is Jelle Kuiper, hij is 10 jaar en speelt als verdediger in ADO'20 JO12-3. Hij zit in groep 7 van De Zevehoeven en tennissen en voetballen noemt hij als zijn hobby's. Zijn favoriete clubs zijn Ajax in Nederland en in het buitenland noemt hij Paris Saint Germain. Frenkie de Jong is zijn idool en het mooiste tenue wordt in de Arena gedragen door Ajax. Zijn uitslag van het duel van zondag tegen de Groene Ster is niet mis, maar liefst 6-0!