Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 74

Puikman 2
1901NN
CASTRICUM
tel. 0251-652061

De derde bekerwedstrijd was op een mooie woensdagavond bij en tegen Vitesse’22.Het team was op Job na compleet. Goed dat Joost en  Mattijn er weer bij waren.

ADO startte sterk en met name Mattijn was prominent aanwezig in die beginfase. De eerste mogelijkheid was ook voor hem, het schot ging jammer genoeg voorlangs. Een tweede kans werd door een  overtreding van een Vitesse speler afgebroken. Hoewel het binnen de 16 was, wilde de scheids niet aan een strafschop, maar legde hij de bal net buiten het strafschopgebied. Als je dan fluit voor een overtreding dan moet je ook de “guts” hebben om een penalty te geven. De vrije trap ook door Mattijn genomen werd weg gestompt door de keeper.

Maar in de 12 e  minuut kwamen we toch op voorsprong. Er werd een diepe bal gegeven op Ted. De bal ging over hem heen maar  Leon  was er  ook nog. Zijn inzet werd half gestopt door de goalie waarna Ted in de rebound de bal hard en  hoog  in het doel schoot. Lekkere goal hoor 0-1.

Maar ook Vitesse kreeg in de 15e  minuut een grote kans maar ,met Twan in geslagen  positie was het Daan die fraai op de doellijn redde, mooie verdedigende  actie man!

Het ging lekker en meerdere vloeiende combinaties werden er op de mat gelegd door ADO ,toch was het Vitesse dat in de 22e  minuut langszij kwam omdat op rechts er wat spelers niet opletten zodat we onverwacht de  1-1 tegen kregen.

We waren niet van ons stuk gebracht en in de  33e minuut was het Bas die op een mooie assist van Danny de 1-2 kon laten aantekenen. Extra leuk voor Bas want zijn ouders hadden de moeite genomen om eens te komen kijken .

Laatste wapenfeit in de 1e helft ,een goed schot van Danny die tot corner werd verwerkt waar verder niets uitkwam.

Rust. Ik had er een goed gevoel over. We hebben een veldoverwicht dus het is een kwestie van geconcentreerd blijven voetballen.

En we begonnen ook weer sterk ,zelfs flitsend met een fraaie een-twee tussen Danny en Mattijn .Helaas schoot laatstgenoemde van dichtbij tegen de keeper op ,die had er eigenlijk wel in gemoeten.

In de 50e minuut een mooi afstandsschot van weer Mattijn en die vloog er wel mooi in, de 1-3 op het bord. Yes!!

Op dat moment was ik er van overtuigd dat we dit klusje al bijna  hadden geklaard.

Maar toen ging de scheids een stempel op deze wedstrijd drukken. Eerst trok hij een gele kaart voor Mattijn voor een overtreding in hun strafschopgebied, absoluut geen gele kaart. De scheids werd er op geattendeerd door Vitesse spelers dat een gele kaart als consequentie heeft dat de speler 10 munten naar de kant moet. Had  hij dit zelf niet in de gaten ,wist hij dit eigenlijk wel? We kunnen niks anders dan accepteren.

We gaan verder met 10 man en in de  58e minuut zijn we een mannetje van Vitesse uit het oog verloren die geheel vrijstaand Twan passeert met een harde schuiver ,de 2-3.

Nog niks aan de hand want we blijven aanvallen maar pogingen van Timo en Bas gaan net naast.

Vitesse ontsnapt dan aan geel als Danny fors op zijn enkel wordt getrapt en ook Timo krijgt een harde trap die zonder gevolgen blijft. Ziet de scheids dit niet of wil hij het niet zien?

In de 80e minuut luidt een slippertje van  keeper Twan de 3-3 in. Een niet zo beste uittrap belandt voor de voeten van hun rechtsbuiten die hem op fraaie wijze in onze linkerbovenhoek knalt.

In de laatste 5 minuten gaat alles fout voor ADO 7.Een vrije trap van Timo wordt beroerd door een  arm of schouder van een Vitesse speler maar de scheids ziet het weer niet. Een  paar minuten later  incasseert Tino geel .Deze was terecht ,waarschijnlijk uit frustratie begaat hij een  harde overtreding die ook de Vitesse speler blesseert.

De gifbeker is nog  niet leeg want uit de toegekende vrije trap scoort Vitesse dan  ook nog de 4-3 in de 88e minuut. We proberen nog langszij te komen maar Vitesse schiet alle ballen bij wijze van spreken in de sloot. Het lukt niet en in de 94 e  minuut fluit de scheids af.

We lagen zo mooi op koers maar liggen eruit.

Conclusie: we hadden vandaag drie tegenstanders. Allereerst Vitesse dat hoewel voetballend minder zeer effectief onze persoonlijke fouten afstrafte. Ten tweede de scheidsrechter die toch wel een aantal dubieuze beslissingen nam en ons dupeerde .Ten derde: wij zelf.  Op sommige momenten hadden we wat meer rust moeten nemen (zeker na de straf voor Mattijn),we bleven vol op de aanval spelen, soms is het handig om even de bal rond te spelen. Ik heb overigens wel bij vlagen genoten van mooie combinaties en aanvallen. En het is daarom toch wel balen dat we deze wedstrijd op zo’n manier moeten verliezen.
Maar goed ,het is niet anders en zaterdag wacht alweer de 3e wedstrijd in 8 dagen(we lijken wel professionals). De eerste competitiewedstrijd tegen Jong Hercules, een niet te onderschatten tegenstander .