Voorveldselaan 4
3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717470

Hercules en ADO'20 hebben er in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen een waar spektakelstuk van gemaakt: 3-3. Maar door dit gelijke spel blijven beide ploegen met een kater achter. Hercules ziet het kampioenschap aan haar neus voorbij gaan en ADO grijpt naast de periodetitel. Het seizoen krijgt voor Hercules wel maar voor de Superezels dus geen vervolg.

De laatste en tevens belangrijkste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 tegen Hercules eindigt in een 3-3 gelijkspel. De beide ploegen leggen op het kletsnatte veld in Utrecht een waar spektakelstuk op de mat. Echter, beide teams hebben niets aan dit gelijke spel. Hercules pakt alsnog een (vervangende) periodetitel maar ADO'20 grijpt overal naast.
De conclusies:
1. OFC is kampioen en promoveert naar de Tweede Divisie
2. Gemert, HSC'21 en Hercules zijn de winnaars van de periode en gaan nacompetitie spelen voor promotie van de Tweede Divisie
3. Hollandia (ondanks 2-1 winst op Gemert) en Westlandia degraderen rechtstreeks.
4. Hoogland en EVV gaan de nacompetitie in en gaan proberen degradatie alsnog te ontlopen.
5. ADO'20 staat met lege handen.
 Sem Kroon: rots in de branding

Het is jammer dat het weer niet meewerkt, het regent bijna de hele wedstrijd, maar Hercules en ADO'20 laten zien hoe mooi amateurvoetbal kan zijn. Er wordt vanaf de eerste minuut strijd geleverd en de talrijke supporters komen ogen en oren te kort in een zinderende wedstrijd die bol staat van de spanning. Hercules komt het best uit de startblokken en is direct gevaarlijk. Dat levert al in de vierde minuut de voorsprong op voor de Utrechters. Uit een lage voorzet van de rechterflank is Hercules-spits El Ghazouni attent en knalt de bal onhoudbaar binnen achter doelman Van Hensbergen.

Lucas van Hensbergen; doelman

Dat is geen goed begin van de Heemskerkers maar de ploeg herstelt zich snel van deze tegenslag. En al in de negende minuut is het alweer gelijk. Doesburg wordt door Amson weggestoken en hij plaatst de bal  vanaf 25 meter zeer bekeken in de kruising. Het is er eentje uit de categorie Ben's Beauties (wie kent het nog?). ADO trekt het spel naar zich toe en is Hercules de baas op het middenveld. Dat levert opnieuw voor Doesbuurg een grote kans op. Hij gaat alleen op doelman Vonk af maar zijn lob wordt door diezelfde doelverdediger met de vingertoppen tot hoekschop verwerkt. Had een beter lot verdiend, zeggen we dan. En vlak voor de rust is het wederom de snelle rechtsbuiten die doorbreekt; zijn schot mislukt en gaat voorlangs.

Ruben Doesburg: maker van de 1-1

Na de pauze heeft Hercules de zaakjes wat beter op orde. Het spel golft op en neer waarbij de Utrechtenaren gevaarlijker zijn. Dat levert in de 68e minuut een corner op. Deze wordt in eerste instantie weggewerkt waarbij de bal voor de voeten van Pieters terecht komt. Tegen zijn inzet heeft Van Hensbergen geen verweer en zo staat Hercules weer op voorsprong: 2-1. ADO moet zich herpakken maar tot uitgespeelde kansen komt de ploeg van trainer Van der Mije niet. Het duurt tot de 82ste minuut. De naar de rechtsback opgeschoven Opoku zet zelf de aanval op, speelt zich tegen de achterlijn vrij en laat een voorzet los die door Brenna op waarde wordt geschat. De goal is prachtig en de stand is weer gelijk: 2-2.

Maurizio Brenna: gelijkmaker

In de 88ste minuut veert heel ADO op: doelpunt, maar volgens de arbiter van dienst, De Winter, is de bal niet over de lijn geweest en laat hij doorspelen. Uit de uittrap van doelman Vonk valt prompt de 3-2. De lange bal schiet door en invaller Vermeulen kapt zijn man uit en legt de bal panklaar voor Fonville die dit buitenkansje gretig benut. En met nog twee minuten op de klok heeft Hercules de spreekwoordelijk schaal al in handen.

Maar daar denken ze in Heemskerk heel anders over. ADO zet aan en geeft stevig druk op de Utrechtse defensie, die wankelt. En terwijl de stadionklok al op 90 staat, krijgt ADO een vrije trap op ongeveer 20 meter voor het doel. Het is Boelage die erachter gaat staan en de bal zo in de kruising deponeert. Alweer een doelpunt van grote klasse en alweer een gelijke stand: 3-3.

Daan Boerlage: 3-3

Beide ploegen weten dat ze aan een gelijkspel niet voldoende hebben en proberen in de ruim bemeten blessuretijd er nog alles aan te doen waarbij de grootste kansen nog voor ADO zijn. Zo knalt invaller Tesselaar de bal in vrije positie hoog over. Maar na 10 extra minuten vindt De Winter het voldoende en het eindresultaat is bekend.

ADO'20 sluit het seizoen waardig af maar weet helaas geen prijs te pakken. Het siert de ploeg dat het de hele wedstrijd voor de winst is blijven spelen. Met dat goede gevoel sluiten we het seizoen af. En onze felicitaties gaan naar OFC in Oostzaan. Een domper is de blessure van Max Nijman. Hij verdraait bij een actie zijn knie en moet helaas uitvallen met -wederom- een naar het zich laat aanzien vervelende blessure. Max; sterkte.

Max Nijman: blessure

Opstellingen:
Hercules: Pepijn Vonk, Niek Hoogveld, Mitchell Zwart (91' Nordin Zoufri), Shanon David Carmelia, Dirk Homoet; Steff van Rooijen, Nathan Bijl, Oussama Lahri (65' Lars Vermeulen), Omar el Ghazouni (77' Rogier Benschop), Tim Pieters en Tyrone Fonville.
ADO'20: Lucas van Hersbergen; Max Nijman (62' Marvin Boom), Sem Kroon, Sam Nijman, Henri Opoku; Ted Amson, Daan Boerlage, Maurizio Brenna; Ruben Doesburg, Luc Schuffelen ( 66' Jan Willem Tesselaar) en Danny Lute (77' Raymond de Waard).

Scheidsrechter Frank de Winter houdt de kaarten op zak.

Toeschouwers: 2.000