Ook in 14 competitieronde blijft ADO20 ongeslagen!

JOS Watergraafsmeer (zon)

0 - 1

ADO '20 1 (zon)

Richmond Bossman
33'
Revellinio Slijters
Raymond Fafiani
68'
Raven Bergwijn
70'
Nigel Hardenberg
Raymond Fafiani
70'
Aaron Bruijn
Kvein Huijsman
85'
Boris Santen
Richie Owusu
85'
Anthony Albert
90'

Competitie

3e divisie Zondag

Datum

13 november 2022 14:00

Scheidsrechter

N. Boel

Accommodatie

Sportpark Drieburg
Drie Burgpad 3
1097HK
AMSTERDAM
tel. 020-6949626

In extremis weet ADO'20 ook het uitduel tegen JOS Watergraafsmeer winnend af te sluiten. In de 90e min. kroont Milan Zonneveld zich tot matchwinner. Maar het is allemaal niet geweldig op Sportpark Drieburg.

door_Peter_Hekman_.jpg

ADO'20 wint dus in extremis op Sportpark Drieburg, pakt opnieuw drie punten maar geweldig is het allemaal niet. Wat JOS en ADO'20 het publiek voorschotelen, is van matige kwaliteit en de scheidsrechter van dienst, de jonge Niels Boel, deelt in de malaise. Hij fluit wispelturig, de ene keer wel en de andere keer niet, waardoor de spelers niet goed weten wat ze aan hem hebben. 

De wedstrijd begint even spectaculair als de pot van vorige week (ADO-O.S.S. 2-0 op De Vlotter). Al in de eerste de beste minuut komt Bossman door op de linkerflank. Zijn lage voorzet bereikt de Amsterdamse spits Bergwijn die de bal in vrije positie overschiet. Hier komt ADO goed weg. Vrijwel direct daarna is het Doesburg die zijn snelheid goed benut en vanaf rechts alleen op Schol afkomt. Zijn inzet wordt door de JOS-doelman gestopt ten koste van een hoekschop. Een hoopvolle start, maar in de loop van de eerste helft zien we een matige pot. Het tempo ligt laag, de passes zijn onnauwkeurig, er is een gebrek aan duelkracht en er zijn nauwelijks gevaarlijke situaties voor de doelen. 

 Ruben Doesburg: weer in de basis

Bij ADO komt het schamele gevaar van de rechterflank, met name van de voeten van Doesburg. Maar de schoten treffen geen doel en de voorzetten zijn net niet precies genoeg. Zo wordt Mazreku in kansrijke positie gebracht maar hij wacht te lang met afdrukken. Aan de andere kant ontstaat een grote kans voor JOS. Nadat de ADO-spelers wachten op het fluitsignaal van de scheids, dat niet komt, krijgt ineens middenvelder Piemper de bal diep gespeeld. Zijn inzet gaat voorlangs en daarmee zijn de hoogtepunten in de eerste helft wel genoemd. 

 Doelman Mike Grim: wederom de nul gehouden

In de tweede helft komen Glim en Lute in het veld voor Mazreku en Hirasingh, maar deze wissels hebben niet direct een positieve invloed op het spel. ADO krijgt wel kansen. Tesselaar schiet over, Zonneveld zijn voorzet gaat aan de ADO-aanvallers voorbij en het schot van Glim gaat naast de goal van Schol. JOS ruikt kansen tegen de ongeslagen koploper, maar verder dan een aantal corners komt de ploeg van good-old Cor ten Bosch niet. En net op het moment dat eigenlijk iederen zich verzoend heeft met een gelijkspel, valt toch nog de goal. Een lange bal van achteren wordt door Zonneveld op waarde geschat. Hij controleert de bal. legt 'm voor zijn linker en haalt verwoestend uit. Het is echt een beauty.

 Milan Zonneveld: matchwinner

Zo blijft ADO maar winnen, ook al is het spel vandaag niet geweldig. De boog kan niet altijd gespannen staan, zullen we maar zeggen. Volgende week zondag komt Quick uit Den Haag naar De Vlotter.

Opstellingen:
JOS Watergraafsmeer: Bas Schol, Tony Tol, Sam Nijpels, Kevin Huisman (85' Boris Santen), Max Versteeg, Richmond Bossman (33' Revellinio Slijter), Raven Bergwijn (70' Nigel Hardenberg), Raymond Fafiani (70' Aaron Bruijn), Tim Piemper, Richie Owusu-ansah (85' Antony Albert) en Jonathan Richard.

ADO'20: Mike Grim, Henri Opoku, Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh (46' Danny Lute), Ted Amson, Maurizio Brenna, Sead Mazreku (46' Feyo Glim), Ruben Doesburg, Milan Zonneveld en Jan Willem Tesselaar (70' Raymond de Waard).  

Scheidsrechter Niels Boel geeft geel aan Fafiani (JOS W). 

Toeschouwers: 450
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!