Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

ADO'20 blijft maar winnen. Vandaag wordt O.S.S.'20 aan de zegekar gebonden. De Brabanders keren terug naar Oss met een 2-0 nederlaag in de tas. En eerlijk gezegd valt daar weinig op af te dingen.

ADO'20 blijft maar winnen. Het is in de competitie sinds de wedstrijd DEM-ADO'20 van vorig seizoen ongeslagen en voert momenteel de ranglijst van de Derde Divise Zondag aan met 13 gespeelde wedstrijden en 37 punten. Het aantal voor gescoorde doelpunten bedraagt 38 en er zijn 12 tegengoals geincasseerd. Het zijn indrukwekkende cijfers. In de ruim honderdjarige geschiedenis heeft ADO'20 nog nooit zo'n seizoenstart meegemaakt.

Sem Kroon: weer hersteld

De wedstrijd op het kletsnatte hoofdveld van De Vlotter begint spectaculair. Al in de eerste minuut moet ADO eigenlijk op voorsprong komen maar de inzet van goudhaantje Lute gaat over. In de tegenaanval verschijnt Van Ballegooij in kansrijke positie maar zijn inzet wordt door doelman Grim vakkundig onschadelijk gemaakt. Daarna ontwikkelt zich een gelijkopgaande strijd waarbij langzaam maar zeker duidelijk wordt dat de Heemskerkers de bovenliggende partij zijn. De kansen zijn voor ADO en O.S.S. komt nauwelijks voor de goal van Grim.

Maurizio Brenna: 1-0

In de 28ste minuut slaat ineens de vlam in de pan. Uit een voorzet van Tesselaar wordt de 1-0 gemaakt. Het muziekje wordt al opgestart maar scheidsrechter De Bruijn heeft al gefloten voor een overtreding. Pech dus. Maar uit de toegekende vrije trap is het wel 1-0. De bal komt voor de voeten van Brenna. Die raakt 'm niet goed maar de bal rolt buiten bereik van doelman Hoefnagels in de verre hoek. Gerechtigheid. En nog geen minuut later is de score verdubbeld. De voorzet van Mazreku is op maat en wordt door de ADO-spits Zonneveld keurig binnengekopt: 2-0. Het is een prachtige goal 'uit het boekje'.

Milan Zonneveld: 2-0

Over de tweede helft kunnen we kort zijn; er gebeurt eigenlijk niets meer. De Ossenaren proberen het nog wel maar komen niet tot serieuze kansen en ADO speelt de wedstrijd gerourtineerd uit. En wanneer ADO in de 80ste minuut overschakelt op een 4-4-2-opstelling zit de deur helemaal op slot. Vermeldenswaardig is nog het debuut van Gijs Welboren. Samen met Helder valt hij vlak voor tijd in en mag zijn debuut in het eerste van ADO maken. Dat zijn kopbal in de laatste seconde over het doel van Hoefnagels gaat, is jammer voor hem maar verandert niets aan de eindstand.

Feyo Glim: Man of the Match

ADO blijft dus winnen en behoudt de royale voorsprong op VVSB en de andere achtervolgers. A.s. zondag gaan de Superezels op bezoek bij JOS Watergraafsmeer dat verrassend wint van Hercules.

Ted Amson: uitstekende wedstrijd

Opstellingen:
ADO20_2008_logo_FCeenvierde.pngADO'20: Mike Grim, Henri Opoku, Sem Kroon, Ted Amson (90' Gijs Welboren), Yaro Hirasigh, Maurizio Brenna, Feyo Glim, Sead Mazreku (78' Daan Boerlage), Jan Willem Tesselaar (90' Jilani Helder),  Milan Zonneveld en Danny Lute (74' Mehmet Gencer).

OSS1-removebg-preview.pngO.S.S.'20: Joep Hoefnagels, Bram Eltink, Joep Engelen, Stan van Ballegooij (78' Rob van Somsbeek), Kaj van de Vorst, Stan van Dolleweerd (31' Bart Spierings), Jari van Erp (60' Tom Pijnenburg), Hidde van Dijk (60' Tony de Groot), Jos Peltzer, Samed Oztoprak en Jari van Ginkel.

Scheidsrechter Mike de Bruijn geeft geel aan Zonneveld (ADO'20) en Oztoprak (O.S.S.'20).