48'
50'

D-pupillen, D3, Groep 2 19 bekerronde 1

6 september 2014 11:00

Zaterdag 6/9 zou de beslissing in onze bekerronde vallen. Om door te gaan in onze poule moesten we directe concurrent Roda verslaan. De koppies in de kleedkamer stonden goed en we begonnen scherp aan de wedstrijd. Reeds na 6 minuten was het de ongrijpbare Tim die de wedstrijd openbrak en met een fraaie solo de 0-1 liet aantekenen. Tim kreeg vervolgens vaste mandekking, maar dat belette hem niet om Joris vrij voor het doel te zetten, die rondde koelbloedig af 0-2. We waren heer en meester in deze wedstrijd, alleen in de 1e helft lieten we veel kansen onbenut. Door een onachtzaamheid in de verder sterk opererende verdediging werd het vlak voor rust zelfs 1-2. In de rust spraken we af om begin 2e helft vol druk te gaan spelen om zo snel mogelijk de marge weer op 2 te brengen. In de 33e minuut begon de Tim Homan show pas echt goed op gang te komen. Na ongeveer een half elftal gedold te hebben kon hij vrij op de keeper af gaan en in de 33e minuut de 1-3 op het scorebord brengen. Slechts 2 minuten daarna werd Tim de diepte in gestuurd door Mees en tekende 1-4 aan. Het spel aan onze kant was in die fase echt heel goed en leuk om te zien. In de 41e minuut was het Pim die het snelst reageerde op een scrimmage in de 16 meter en uit de draai fraai raak schoot 1-5. In de 44e minuut brak Milan met een fraaie actie door en schoot diagonaal strak in maar raakte de paal, de terug ketsende bal  was een prooi voor Mees 1-6. In de 47e minuut zette Tim op aangeven van Ference nog maar eens de complete achterhoede van Roda voor schut en passeerde de arme keeper voor de 7e maal 1-7. Het slot akkoord was wederom voor Pim, met een harde uithaal liet hij de keeper kansloos, eindstand 1-8 en de poulefase van de beker winnend afgesloten. Mannen wat hebben we genoten langs de kant, heerlijk voetbal en vlotte combinaties en wat een strijdlust, klasse!