1445AC
PURMEREND
tel. 0299-640779

Vandaag heeft ADO 7 een uitwedstrijd in Purmerend waar we spelen tegen  De Wherevogels 4. Deze ploeg heeft pas 1  punt uit 3  maar of dat wil zeggen dat wij hier de punten kunnen meenemen is natuurlijk nog geen uitgemaakte zaak. In de auto met Ted, Leon ,Erik en Job is er in ieder geval voldoende vertrouwen in. Naast de geblesseerden (Roy, Joost en Matthijs Huizing) is ook Alex afwezig en omdat zowel Tim  als Twan niet beschikbaar zijn  gaat Job op doel. Als extra spelers doen vandaag Dave, Mike en Tom mee. Die laatste heeft al een jaar niet meer gevoetbald maar zal hopelijk het spelletje  nog niet verleerd zijn.

Ik heb er zelf ook wel vertrouwen in dat we hier punten gaan pakken en  in de eerste 10 minuten lijkt ADO  ook wel de bovenliggende partij. In de 7e minuut een mooi schot van Mike op  de lat ,in de 8e minuut een actie van Mattijn met een schot voorlangs en ook Bas heeft in de 10e  minuut nog een mogelijkheid ,de bal gaat helaas naast.

In de 12e minuut de eerste mogelijkheid voor  Wherevogels, schot gaat voorlangs  .En dan voor mijn gevoel wat tegen de verhouding in scoort onze tegenstander .Het is wel een fraai doelpunt ,een prachtige voorzet wordt knap ingekopt en valt buiten bereik van keeper Job in de verre linkerbovenhoek.14e minuut 1-0.Gesteund door dit succes kruipt Wherevogels  wat uit de defensieve stellingen en krijgt  een paar kansen. Gelukkig bewijst Job weer een betrouwbare stand-in keeper te zijn ,hij stopt een inzet van een aanvaller ,kijkt een ander schot over de lat en redt nogmaals op een aardig schot. Goed bezig man!.

Ook ADO krijgt nog wat mogelijkheden, die van Mats in  de 32e  minuut had er wel in gekund maar de keeper stopt zijn inzet. In de 36e minuut een slimme achterwaartse kopbal van Mattijn ,helaas werkt een verdediger de bal  van de doellijn. Na nog een gevaarlijke aanval van Wherevogels gaan we rusten met een 1-0 achterstand.

Lijkt me nog niet onoverkomelijk ,we gaan het zien in de 2e  helft.

De tweede helft begint niet best. Al in de 46e minuut krijgt Wherevogels een grote kans ,die bal gat over maar 5  minuten later verliezen wij de bal op het middenveld en wordt van een afstand op het doel geschoten. Job kan de bal nog wel toucheren maar onvoldoende om hem tegen te houden daarvoor is het schot te hard en in de hoek. 2-0 in de  51 e minuut. Als wij druk gaan zetten , beginnen ze overtredingen te maken .De jonge scheidsrechter durft het aan om een van de Wherevogels een gele kaart te tonen na een grove overtreding en hem 10 minuten uit het veld te zenden. Goede actie van hem ,daarvoor was hij nog wat bangig om te fluiten.(handsbal niet gefloten bijvoorbeeld) Nu moet het gebeuren voor ADO en ja we krijgen inderdaad wat mogelijkheden via een vrije  trap van Dave die onderweg wordt aangeraakt en de keeper tot een knappe tredding dwingt (53e min.).Mats krijgt een vrije schietkans in de 59e  minuut maar weer werpt de keeper zich in de baan van het schot. Had er toch wel in gemoeten, Mats. En ook in de 64e minuut is nogmaals  Mats niet meedogenloos genoeg en uit de daaruit voortvloeiende corner nog een kopbal van Dave die over gaat. De 2-1 hangt in de lucht zou je denken  maar bij een tegenstoot van Wherevogels wordt scherp voorgezet en glijdt Daniel de bal  in eigen doel waardoor Wherevogels op 3-0  komt.(70e minuut). Ongelukkige actie en stevig balen voor ADO!.

In de 80e minuut eindelijk de treffer voor ADO   wanneer Dave van een flinke afstand  besluit te schieten  en de bal buiten bereik van de keeper in de rechterbovenhoek valt. Die zat er lekker in! Dit is het sein voor ADO om  nog eens aan te zetten .Als de aansluitingstreffer nu snel valt ,kan het nog een mooie spannende slotfase worden. We krijgen nog best wel  mogelijkheden  maar achtereenvolgens Mats 85e minuut schot voorlangs  ,.Mike schot naast 86e minuut, 89e minuut Mattijn schot over, scoren niet en in de blessuretijd schieten zowel Bas als Tom tegen de keeper op. Het lukt dus niet. We sluiten af op 3-1 verlies.

Valt wel tegen hoor ,hier had toch meer ingezeten .Eerste helft was matig maar in de tweede helft krijgen we wel meer mogelijkheden  maar missen we een bepaald soort wedstrijdslimheid om  de tegenstander zeker in die periode dat ze met 10 man speelden echt pijn  te doen terwijl zij een overtreding niet schuwen en uit de counter maximaal rendement halen .Als dan ook geen van de kansen wordt benut (want de treffer van Dave was geen echte kans maar wel een prachtig afstandsschot) is dat wel zuur.

We zakken twee plaatsjes op de ranglijst .Volgende zaterdag spelen we tegen DZS thuis om 14.45.