Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Vandaag spelen we tegen de nummer 2 van de ranglijst, DZS 5. Ik denk dat het wel moeilijk wordt om een resultaat te behalen, maar goed elke wedstrijd begint met 0-0. Het is fijn dat de blessurebank ook weer wat leger is, Matthijs Huizing is weer aangesloten bij de groep en ook keeper Twan doet vandaag mee.

De wedstrijd staat onder leiding van Jos. Nadat we in de eerste minuten goed wegkomen bij meerdere doelpogingen van DZS is het in de vierde minuut ADO die door middel van een geplaatst schot van Mattijn zo, maar de leiding had kunnen nemen.  De bal die over lijkt te gaan daalt op het laatste moment en komt bovenop de deklat. Jammer!

Daarna is het DZS die de regie neemt, best dreigend is, maar al hun schoten zijn een prooi voor Twan. In de 12e minuut lijkt DZS dan toch de leiding te nemen, maar een vrije schietkans wordt iets te nonchalant ingeschoten waardoor Twan er toch nog een hand tegen aan krijgt. Knap gedaan hoor. In de 15e minuut even een tegenstoot voor ADO, helaas raakt Danny de bal niet goed na een voorzet van Bas. Daarna is het weer de tegenstander die veel aan de bal is, maar door goed werk van de verdediging en keeper Twan en ook door eigen slordigheid weten ze niet te scoren.

In de 22e minuut verdedigt Daan goed uit en zijn pass komt bij Mats die niet aarzelt en Leon de diepte in stuurt. En Leon doet het uitstekend, met een goede aanname en dan gelijk op doel schieten. Yes, 1-0.  Alles wat DZS is, baalt als een stekker. Ook na deze tegenvaller is het wel DZS die nog steeds de meeste mogelijkheden krijgt, maar keeper Twan groeit in de wedstrijd en pakt veel ballen en anders verprutsen ze het zelf wel.

We gaan rusten met een 1-0 voorsprong. Niet verkeerd hoor!

2e helft: Een aandringend DZS en we komen er eigenlijk niet meer uit. Het lijkt wachten op de gelijkmaker en ja in de 58e minuut valt die dan ook. Een diepe bal, een goede voorzet en een kopbal en het is 1-1. Wat helemaal jammer is dat in de daarop volgende aanval DZS gelijk weer succesvol is, na goed doorzetten van een DZS- speler die net dat kleine gaatje ziet dat de uitlopende keeper Twan laat.(59e minuut 1-2). Zo is in twee minuten de wedstrijd geheel omgedraaid. Nu is het balen voor ADO.

Even krijgen we weer hoop als een kopbal van Job doel treft omdat niemand hem meer aanraakt en de keeper van DZS daar niet op rekende(2-2, 65e minuut).

Helaas is de blijheid van korte duur wanneer Daan een duel dreigt te verliezen en Alex in plaats van in te stappen achteruit loopt(wellicht in de hoop dat Daan alsnog zou terugkomen). Een inschattingsfout waar DZS gretig gebruik van maakt(68e minuut 2-3). En in de 77e minuut is het de net voor Daan ingevallen Ted die zich verslikt in een tegenstander waarvan zij uiterst effectief weer van profiteren 2-4. De wedstrijd is gelopen.

Een kansje nog voor ADO als na een combinatie tussen Mattijn en Mats de bal voor het doel wordt voorgezet, maar Matthijs Huizing net niet goed uitkomt om de bal tussen de palen te schuiven. Zijn inzet gaat naast.

In de 89e minuut tenslotte nog een goed uitgevoerde counter waarin DZS nogmaals weet te scoren 2-5. Na precies 90 minuten fluit Jos af en wordt na afloop nog even in de bloemen gezet. Mij is even ontgaan waarvoor, maar waarschijnlijk voor zijn inzet als scheidsrechter over een reeks van jaren.

Ik vond het een mooie wedstrijd waarin ADO tot halverwege de 2e helft zich staande hield, maar helaas in het laatste kwart van de wedstrijd door de hoeven zakte. Toch (ook) wel een conditie-kwestie denk ik. Dit laat onverlet dat ik trots ben op de teamprestatie vandaag met als uitblinkers Twan die veel tegenhield en Daan die lekker scherp aan het verdedigen was.

Volgende week gaan we hopelijk met dezelfde inzet de degens kruisen met Blauw Wit.