ADO krijgt lesje in effectiviteit - ADO'20

ADO krijgt lesje in effectiviteit

ADO '20 1 (zon)

-

FC Lisse 1

Datum

14 januari 2023 14:00

Accommodatie

Sportpark De Vlotter
Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Het oefenduel van ADO'20 tegen Tweede Divisionist FC Lisse kende twee gezichten, waarbij de straffe wind zeker een doorslaggevende rol speelde. Waren voor de pauze de Lissenaren veelal in balbezit, de tweede 45 minuten hadden de Superezels de overhand. Toen het echter op scoren aankwam, was het team van trainer Raymond Bronkhorst een stuk effectiever dan dat van zijn ADO'20-collega Roy van der Mije.

Verslaggeving_Lou.jpg

Het was deze zaterdagmiddag zeker niet prettig toeven op sportpark de Vlotter. Gure weersomstandigheden vormden geen ideaal voetbalweer. Niet voor de spelers, maar zeker ook niet voor het publiek, dat dankbaar massaal gebruik maakte van de grote tribune van de Heemskerkers.
Voor de aanvang van de wedstrijd werd er 1 mnuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van de moeder van de elftalleider van de Heemskerkers.
Na een gelijk opgaande opening was de eerste kans voor ADO'20. In de 14e min. ging Yaro Hirasingh op links goed door, werd zijn voorzet op een haar na gemist door Jan-Willen Tesselaar, kreeg Ruben Doesburgdaarna in de 16 m. nog de gelegenheid om Danny Lute in vrije schietpositie te brengen, maar ging het schot van de ADO-vleugelaanvaller hoog over.
Eén minuut later was het aan de andere kant wel raak! Een dieptebal werd door de ADO-defensie verkeerd beoordeeld en bij de daardoor ontstane vrije schietkans voor Jaap Zwetsloot was ADO-doelman Mike Grim kansloos (0-1). Kijk HIER
In de 24e min. vormde een verkeerde terugspeelbal in de ADO-verdediging de aanleiding tot de 0-2. Mike Grim kon in eerste instantie ten koste van een corner nog redding brengen, maar uit de daaropvolgende hoekschop verdween de bal via  het been van Maurizio Brenna pardoes in zijn eigen doel. 
Daarna ging het spel snel over en weer, maar het ontbeerde ADO aan de nodige wedstrijdritme, passes kwamen niet goed aan en in de ondelinge duels waren de Lissenaren net wat feller dan hun tegenstanders. Toch leek In de 35e min. ADO weer terug in de wedstrijd te komen. Danny Lute gaf vanaf de linkerkant bij de cornervlag een voorzet die voorbij de tweede paal belandde. De inkomende Ruben Doesburg aarzelde geen moment, nam de bal meteen op zijn slof en liet de doelman van FC Lisse met een strak schot kansloos (1-2).
De achterste linie van ADO had vooral moeite met de snelle omschakelingen van hun tegenstander, zo ook in de 37e min. toen na een snel en vlekkeloos opgezette Lisse-aanval het verschil weer op twee werd gebracht (1-3). Al met al kon na de eerste 45 min. geconcludeerd worden dat de Superezels nog niet echt in goede doen waren.

lisse_rust.jpeg

Na de pauze, waarin trainer Roy van de Mije vier wissels toepaste, zette ADO - gesteund door de wind in de rug - zijn tegenstander meteen onder druk. Dat leverde meteen twee scoringsmogelijkheden op. In de 47e min. werd een kans van Milan Zonneveld afgefloten wegens buitenspel, in de 53e min. draaide en kapte de ADO-spits zich vrij, maar zag zijn schot gestopt worden door de Lisse-goalie. Pas in de 60e min. dreigde er weer gevaar van de overkant, maar strandde die scoringskans in schoonheid.
Daarna was het weer de beurt aan de Superezels. In de 63e min omspeelde Ruben Doesburg de Lisse-keeper, maar eindigde zijn inzet in het zijnet. Aan de ander kant viel enkele minuten later een identieke situatie te noteren, toen ADO-doelman Nick Plomper werd omspeeld en de daaropvolgende voorzet voor open doel hoog over werd geschoten.
Nadat Ruben Doesburg in het sportieve duel nog een gele kaart had moeten incasseren, liet hij de kans om het duel in de eindfase nog spannend te maken ongebruikt. In de 76e min. werd de ADO-vleugelaanvaller door Maurizio Brenna in de 16 m. vrij voor het Lisse-doel gezet. In plaats van zelf verwoestend uit te halen, probeerde hij de vrij inkomende Milan Zonneveld in stelling te brengen. Een voet van een Lisse-aanvaller voorkwam erger.
Ook in de slotfase waren er nog mogelijkheden voor Henry Opoku (makkelijk gepakt door de keeper), een solo van Milan Zonneveld resulterend in een krachteloos schot en een inzet van Milan Klopper dat net aan geblokt werd.
En dan komt FC Lisse in de 86e min. nog een keer voor het ADO-doel, Van der Meer scoort en is een 1-4 nederlaag meteen het eindresultaat van deze oefenwedstrijd.

Lisse1.jpeg

FC Lisse met oud ADO'20-trainer Raymond Bronkhorst en een uitblinkende oud ADO-er Jeffrey Kleijbroek op het middenveld boekte desalniettemin een verdiende overwinning en voor ADO was het deze zaterdagmiddag nog te veel net-niet!

Opstelling ADO'20
Mike Grim (46 Nick Plomper), Henry Opoku (84 Gijs Welboren), Daan Boerlage, Kaj van Langelaar (84 Djamai Werkzam), Yaro Hirasingh (84 Luuk de Wit), Sead Mazreku (46 Feyo Glim), Ted Amson (76 Milan Klopper), Maurizio Brenna, Danny Lute (46 Mehmet Gencer), Jan-Willem Tesselaar (46 Milan Zonneveld), Ruben Doesburg (84 Jilani Helder)

Voordat ADO'20 a.s. zondag de competitie hervat wordt met het uitduel tegen Hercules staat er dinsdag nog een oefenwedstrijd gepland tegen en bij ODIN'59, anvang 20.00 uur.
Het zal duidelijk zijn dat het duel vooral in het teken zal staan van het overlijden van Frans van der Slikke

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!